Friday, November 24, 2006

Onze eerste gasten en Thanksgiving

Daar zijn we weer,

Zoals jullie in het vorige stukje hebben kunnen lezen, kregen we onze eerste gasten over. Vorige week vrijdag arriveerden Femke en Geert. Dat zou een druk weekend worden, want we hadden van alles gepland.

Zij kwamen met een grote koffer met van alles en nog wat. Veel kado's voor de komende "weken" en speciale bestellingen, zoals limonade, liga's enz. Iedereen die daar z'n steentje aan bijgedragen heeft hartelijk bedankt. Er waren wel wat problemen bij de douane. Alles moest open en Femke moest uitleg geven. De dounanier zei zelfs dat hun vrienden wel heel blij zouden zijn met zoveel 'candies' en 'presents'. Uiteindelijk mocht alles mee het land in. Vrijdagavond ben ik met Geert naar een ijshockey wedstrijd geweest. Het was een wedstrijd uit de NHL, de eredivisie van het ijshockey. Er waren nog drie collega's en het was erg gezellig. Veel entertainment en een leuke pot.

Zaterdagochtend zijn we naar het Aquarium geweest. Een schitterend aquarium met totaal plm. 100.000 vissen van 500 soorten. Daarna ben ik met Geert naar huis gegaan en konden de dames direct doorgaan naar "de outlets" om te shoppen. De kids moesten tenslotte naar bed. Heerlijk een biertje gedaan in de voortuin. Wie heeft het, 19 november en buiten aan een biertje. Later zelfs naar binnen gegaan omdat het te warm werd in het zonnetje. Nadat Scott en Jill weer wakker waren, zijn we met z'n allen naar de mall gegaan. Die was totaal verbouwd en werd geopend door de kerstman inclusief een "tree lightning".Zondag zijn we eerst "down town" gegaan om het Olympisch park te bekijken. Helemaal aangekleed voor de kerst met zelfs een echte ijsbaan in het park. Wel koud, dus tijd voor een bakkie in het hoofdkantoor van CNN. Er is daar een soort plein met fast food en Starbucks, waar je goede koffie kunt halen. Nadat Scott en Jill hadden geslapen, weer in de auto naar Stone Mountain. Dit is een soort attractiepark om een grote berg. Ook al helemaal in kerstsfeer. Kijk maar naar de foto's, die spreken voor zich! 's Avonds lekker geborreld en tegen 11 uur kwam het moment dat onze gasten al weer gingen. Wij hebben super genoten jongens! Top dat jullie langs kwamen.Tja, en dan maandag. Geen gasten meer, een druk weekend gehad en dan val je een beetje in een gat. Niet echt een top dag dus, zeg maar gerust het eerste dipje. 's Avonds ging het alweer beter en besloten we voor dit weekend maar een kleine vakantie te boeken. Deze week is het Thanksgiving op donderdag en de vrijdag is ook een vrije dag. Een mooie gelegenheid om er een weekend tussenuit te gaan. We gaan dan ook morgen naar Chattanooga in de staat Tennesee, zo'n twee uur rijden vanaf hier. Toevallig kwamen we er achter dat er ook een gezin van Scott's school is, dus kunnen we mooi 's avonds even borrelen.Vandaag was het Thanksgiving en waren we uitgenodigd bij David, mijn collega. Dit is de belangrijkste dag voor de Amerikanen. De dag begint met de Macy's Parade in New York, een optoch met een soort luchtballonnen en fanfare's. Bijna alle families komen bij elkaar en eten kalkoen en heel veel andere, niet Sonja proof, lekkere dingen. Het is de drukste dag van het jaar op de weg en op de vliegvelden en ook voor zondag wordt veel drukte verwacht. Wij werden om 13:00 verwacht. Eerst een paar snackies en om 14:00 kwam al het eten op tafel. Erg lekker allemaal. Na de hoofd maaltijd American Football kijken en na een uurtje kwam het desert, apple pie, banana pie en pumpkin pie, op tafel. De calorieen vlogen door de kamer. Erg leuk om mee te maken op deze manier. Het was niet zoals in de films, waarin iedereen aan tafel met een grote kalkoen op tafel zit en strak in het pak zit, maar meer zoals m'n collega's het hadden voorspeld. Het hoofdgerecht aan tafel en dan bank hangen en televisie kijken en af en toe een happie tussendoor. Wel schitterend weer met iets meer dan 20 graden.

Verder nog wat huishoudelijk nieuws, deze week zijn de stoeltjes voor op de veranda binnen gekomen, de knijpers zijn er en de wasmachine wordt niet vervangen. Onze, Extra Large Capacity, is dus niet groot genoeg om de dekbedden te wassen.

Morgen zoals gezegd voor een kleine vakantie naar Tennesee, daar horen jullie wel weer over.

De foto's staan op de Foto Gallerij, hebben jullie weer wat om naar te kijken.

Groeten van Bas en de rest of The Ursems.

6 comments:

Anonymous said...

Wat en mooi weekend hebben jullie met elkaar gehad, en natuurlijk jaloers op het mooiƩ weer. Wij hebben ook en lekker weekend gehad vrijdag zaalvoetbal gewonnen, zaterdag verjaardag van Rina gevierd en zondag ksv gekeken Frank helaas geblesseerd maar ondanks dat weer lekker de volle punten gehaald. Volgende week hebben zij vrij hopelijk is Frank voor de wedstrijd erna volledig hersteld. Liefs Frank en Miranda

Anonymous said...

Hoi,

Wat is het ontzettend leuk om jullie op deze manier te volgen echt geweldig!
Hier gaat alles zijn gangetje nou ja Tycho is helemaal vol van de Sinterklaas en zingt dan ook uit volle borst sinterklaas kapoentje en dat liedje van die stoomboot moet mama of papa maar even zingen(hij probeert het wel al de wijsneus) O,ja graag willen wij de hobbymeiden jullie adres i.v.m. het zelfgemaakte kerstkaartje!!!!!!
Sabina dat je al tijd hebt gehad om te snijden!!??!! En gaan we (Rianne, Ria en mijn persoontje)(en nog schoonzussen van Rianne)een kerststuk maken in Schoorl.
Volgend jaar ga je ook mee hoor!

Nou de groetjes en een dikke knuffel voor Scott en Jill

Terry,Esmeralda, Tycho en Tara

P.S. mag 2 januari weer aan het werk een week eerder dan gepland ze kunnen me niet missen het liefst willen ze me 11 december alweer hebben maar ja Esmeralda had nog een heleboel uren staan dus................

Anonymous said...

Ik ben net terug uit canada en daar was het -24 Kan je nagaan, jullie lekker in het zonnetje en wij in de sneeuw en kou.
Wat ontzettend leuk om jullie web-side te lezen. Succes en niet te veel heimwee hoor, geniet ervan want de tijd gaat snel genoeg.

gr Jan en Truus van den Berg

Anonymous said...

Hallo!!

Ten eerste nog bedankt voor de ecard ter ere van mijn verjaardag. Erg leuk! De eerste werkweek na onze vakantie zit er al weer op. How are you guys doing? (deze vraag werd ons ook veel gesteld door amerikanen op St Maarten en Curacao). Op dat biertje in de tuin wil ik nog wel even reageren. Wij hadden het kunnen hebben op Curacao. Ware het niet dat we zaterdagavond naar een duits bierfeest waren geweest in Willemstad. Daar hadden we de volgende dag nogal wat last van de volgende dag zullen we maar zeggen(Rick meer dan Nora). Dus geen bier op zondag. We hebben echt een top vakantie gehad: aan mooie stranden gelegen, gesnorkeld, introductie duik gemaakt, berg beklommen etc. Met Erwin gaat het ook uitstekend op Curacao. Het was erg leuk hem weer te zien en te spreken.

Liefs Nora en Rick

Anonymous said...

Hoi piepeloi, het blijft leuk om jullie belevenissen te volgen op deze manier! Bedankt voor de kaart ter ere van Bart zijn verjaardag,wat een verrassing! We hebben Bart zijn verjaardag zaterdags voor zijn vrienden gevierd dmv een etentje thuis. Het was bijzonder gezellig en geslaagd! Dinsdags was Bart gewoon te werk maar kwam er natuurlijk wel wat visite. Ook de Sint was bij ons geweest. De meiden zijn erg verwend. Ze hebben oa een camper voor barbies gekregen, geweldig natuurlijk! Met moeders is gelukkig (bijna) alles goed! We gaan zo goed het nieuwe jaar in!
Dikke kus voor allemaal uit Obdam

Anonymous said...

Lieve Bas, Sabina,Scott en Jill,

Hier even een berichtje vanuit Stompetoren. We genieten van alle verhalen die jullie schrijven. We willen jullie fijne Kerstdagen wensen! Ook al zitten jullie zo ver weg, we denken evengoed aan jullie!
Ook wil ik je bedanken voor de lelijke foto's van mij! Ik twijfelde al een tijdje over mijn lange haar. Ik wilde wel eens iets anders maar stelde het steeds uit.
Toen ik jouw foto's van het vriendenweekendje zag was ik dat haar zo zat, dat ik direct de kapper gebeld heb. Het is nu kort en rood! Ik ben er erg blij mee, dus: Sabina Bedankt! Verder gaat alles hier lekker. De groetjes en veel liefs van Richard, Evelien, Laura en Lars.