Monday, January 25, 2010

Nog even geduld

Afgelopen vrijdag kwam het nieuws dat de Europese Commissie 10 werkdagen meer nodig heeft om de deal van Solvay met Abbott te bestuderen. Dit houdt in dat op zijn vroegst 11 februari er meer duidelijkheid komt. De EC vind dat er een kans bestaat dat het nieuwe bedrijf te machtig wordt in een bepaald onderdeel. Om dat te voorkomen, moet er wellicht iets gestopt danwel verkocht worden. Dat schiet dus allemaal niet op.

Het betekent overigens niet dat de deal nu serieus in gevaar kan komen. Via de media werd al bekend dat beide partijen nog dit kwartaal de deal af gaan ronden. Als dat klaar is, dan kan begonnen worden met de integratie in Abbott. Wat er staat te gebeuren is allemaal nog een beetje onduidelijk, maar er zijn wel een aantal dingen bekend geworden.

Vooralsnog wordt er grondig naar de integratie gekeken. Het is de op 1 na grootste aankoop en een goede integratie gaat tijd kosten. Op management niveau zal er wel het een en ander gaan wijzigen, zoals mensen van Abbott in de projecten en een aantal rapportage lijnen worden aangepast.

Wat het voor ons gaat betekenen staat nog lang niet vast. Er zijn op dit moment nog geen concrete plannen, omdat zo lang de deal niet rond is er niet in detail gesproken mag worden over systeem integraties. Dat is het werk waar ik mij mee bezig zal gaan houden. Vanaf eind september wachten we nu dus al en dat zal nog wel een tijdje gaan duren. De verwachting is dat er pas in het 2e kwartaal meer duidelijkheid komt. Ondertussen blijven we wel bezig met een aantal projecten. Zo zit ik volgende week weer in Atlanta voor week voor een project. En vorige week heb ik weer een nieuw project gekregen.

Voorlopig is het dus afwachten en weet niemand echt wat er gaat gebeuren. Na de goedkeuring van de deal, gaat het 100 dagen plan van start en zal er bekend gaan worden hoe de organisatie eruit komt te zien en voor wie en wat er (geen) plaats is.

We houden jullie op de hoogte.

No comments: