Monday, August 30, 2010

Operatie geslaagd!

Zoals beloofd zou ik nog even een update sturen over hoe het vandaag gegaan is in het ziekenhuis.

Om even na 7:00 uur was Jill aan de beurt en werd zij klaar gemaakt voor de operatie. Om te beginnen moest er een Paracetamol zetpil naar binnen. Dat vond mevrouw niet zo'n goed plan. Maar met Sabina en 2 (!) verpleegkundigen aan het bed ging het uiteindelijk.

Vervolgens naar de OK voor het kapje om in te slapen en de operatie kon beginnen. Zo'n 3,5 uur later was de operatie klaar. Jill werd langzaam wakker, maar was nog heel erg ver weg en erg suf.

Volgens de arts was de operatie geslaagd, maar was het veel meer werk dan ze hadden verwacht. Ze hebben de ontsteking verwijderd en zoveel mogelijk schoon gemaakt. De tijd zal het moeten leren hoe haar gehoor aan de rechter kant is hersteld, maar de doktoren gaven aan dat waarschijnlijk over een half tot een jaar de operatie opnieuw gedaan moet worden. Dat zien we later wel.
Later op de middag ging het eigenlijk steeds beter. Ze dronk goed, plaste goed, en begon weer babbels te krijgen. Ook het eten ging er redelijk goed in, al is het natuurlijk nooit zo lekker als thuis. :-)

Vannacht moet ze nog in het ziekenhuis blijven en dan hopen we dat ze morgen naar huis mag. Sabina blijft vannacht bij haar, dus ze is niet alleen.

Natuurlijk iedereen bedankt voor de belletjes en de aandacht (binnen en buiten het ziekenhuis). We houden jullie op de hoogte.

Groeten van ons!

1 comment:

Tjeerd en Kiki said...

Acccchh ik zie dit nu pas!! Hoe is het met de patiente?
(en is Scott geslaagd voor zijn B?)

Kusje!