Sunday, March 13, 2016

Laten we het eens over het weer hebben... ;-)

We zaten vandaag eens op de blog te kijken en realiseerden ons dat de laatste post alweer een tijdje geleden is. Gelukkig hebben we niet stil gezeten en hebben we weer een hoop meegemaakt. Via het "feestboek" hebben jullie vast wel het een en ander meegekregen van onze visite. Ga er maar aan staan, 3 weken je (schoon)moeder en (schoon)vader in huis :-) ;-), maar het was echt om voordat we er erg in hadden. We hebben enorm genoten van en met elkaar!!!

Heel veel leuke dingen gedaan, zoals een camper/caravanbeurs bezocht, Daytona 500 race bijgewoond, maar ook gewoon de normale dagelijkse dingetjes zoals mee naar de sport trainingen (de wekelijkse taxi ritjes) en naar school. Tijdens het eerste weekend op 5 februari, was het nog heel erg koud, maar binnen 3 weken konden we al lekker buiten zitten en kon Scott weer in korte broek naar school. Je hoort hier in huis dan ook regelmatig:"heerlijk weertje, ik kan hier wel aan wennen". Het leek ons leuk om eens een blog te wijden aan het weer. We zijn tenslotte Hollanders en het weer is een favoriet onderwerp van gesprek.

Vanuit Nederland zijn we gewend aan de 4 seizoenen, met alle mooie en minder mooie bijkomstigheden van het weer. Hoewel het het ene jaar meer "wintert" dan andere jaren, heb je wel echt verschil tussen de perioden. Dat is hier heel anders. Je merkt de verschillen minder. Tijdens de kerstdagen liepen we nog in korte broek en dan opeens gaat de wind naar het noorden en komt er kou. Die perioden van "kou", waarbij het 's morgens rond het vriespunt en tegen de middag rond de 15 graden is, duren vaak niet langer dan een week en dan nog heb je relatief veel zon.


Dan gaat de wind weer richting het westen en zuiden en komt de warme lucht vanuit de golf regio. Grauwe dagen zonder zon komen niet echt veel voor. Hierdoor heb je het idee dat het een groot deel van het jaar zomer is (voor Nederlandse begrippen dan natuurlijk).
We hebben via de site van http://www.klimaatinfo.nl gekeken naar de verschillen qua klimaat. Dat de temperaturen hier hoger liggen, dat wisten we wel, maar dat er zo'n groot verschil is tussen de zon uren hadden we niet verwacht. Zo leer je weer eens wat. En ja, de regen in de zomer is meestal iedere dag een flinke onweersbui. Zo rond 16:00 - 17:00 uur in de middag wordt de lucht dan zwart en na een uurtje kun je weer naar buiten en is het niet eens afgekoeld.

Ondertussen genieten we enorm van ons leven hier. Hoewel het gemis van vrienden en familie soms heus wel aanwezig is, gaat het ons hier goed. Qua werk is er "never a dull moment", school en sport gaan prima en Sabina is bijna aangenomen op school. Dat is een hoofdstuk op zich, dus wie weet schrijven we hier de volgende keer over.

Veel liefs van ons

No comments: