Tuesday, October 31, 2006

Ja hoor, daar zijn we dan!!!

Hallo allemaal,

En dan hebben we eindelijk internet en kunnen we jullie laten weten veilig en wel aan de andere kant van de oceaan te zijn aangekomen. Alles is goed gegaan. Na een emotineel afscheid van de papa's en mama's en Frank en Miranda (heel erg lief dat jullie er waren) gingen we bepakt en bezakt richting gate. Daar waren ze gelukkig al aan het inchecken en een grondstewardes was zo vriendelijk ons meteen te helpen. Zo hoefden we niet nog eens in de rij te staan. Werkelijk alles moest door de scan (ook de twee autostoeltjes) en Jill haar wagen werd van voor naar achter gecontroleerd. Na goedkeuring (het lijkt wel de veemarkt) door, waar we na circa 10 minuten gingen boarden. De wagen kon worden ingeleverd in de knik van de slurf en nadat we de stoeltjes hadden geïnstaleerd waren we "ready for take off". Helaas werd ons op dat moment verteld dat we de stoeltjes in verband met nieuwe regelgeving bij start en landing niet konden gebruiken. Jill moest op schoot met een speciale babygordel en Scott mocht gewoon op zijn eigen plekje blijven zitten. Het team aan boord was erg vriendelijk, alhoewel de gezagvoerder wat autoritair was. Bij binnenkomst werd er meteen een opmerking gemaakt dat de kinderen wel erg rijke ouders had in verband met de business class (waar bemoeid hij zich mee?!) en nadat ik alleen even de broek van Jill gecheckt had kreeg ik de opmerking dat ik me wel bewust moest zijn van het feit dat ik in de business class zat. Maar goed deze mijnheer hebben we rest van de vlucht bijna niet meer gezien en nogmaals de stewardessen waar zeer vriendelijk. Om 10.40 gingen we dan echt de lucht in vanaf de polderbaan.

De vlucht zelf hebben we toch wel als zeer heftig ervaren. Met twee kleine kinderen ben je gewoon continu bezig. Alhoewel we wel moeten zeggen dat Scott vreselijk lief is geweest. We hebben hem bijna niet gehoord, alleen als de stoelriem om moest vanwege turbulentie. Dat vond Scott geen goed idee. Hij had de mazzel dat de film Cars werd uitgezonden en deze heeft hij dan ook 2,5 keer gezien. In totaal heeft Scott een kwartiertje geslapen, maar dat deed aan zijn gemoedstoestand geen afbreuk. We waren echt trots op hem. Natuurlijk ook op ons kleine meisje, maar die had het gewoon wat moeilijker. Zolang de dame werd geentertaind was er niets aan de hand. Ze heeft in totaal een half uurtje geslapen en dat is op een vliegreis van ruim 9,5 uur natuurlijk niet veel. Beide hadden ook erg veel last van de oortjes bij landing. Tegen Scott kun je dan nog wat zeggen, maar Jill snapt er natuurlijk niets van. Bij aankomst in Atlanta ging alles van en leien dakje. Het was bij de immigratie niet erg druk en we waren er zo doorheen.

In Atlanta moet je daarna eerst je koffers ophalen en gelukkig konden we iemand aanhouden die ons even hielp om alle koffers door de douane te loodsen op een karretje. Tenslotte de security check en we waren de VS binnen. Bovenaan de trap stond een heer met een bordje met onze naam en hij bracht ons naar ons nieuwe huis. Bij binnenkomst bleek dat David, Bas' collega, boodschappen had gedaan en wat leuke tijdschriften en speelgoed had neergelegd. Zelfs pizza in de vriezer en cola in de koelkast! Al met al genoeg om de eerste dag door te komen. Fantastisch! Het appartement ziet er heel mooi uit met veelal nieuwe spullen.

De afgelopen 2 dagen zijn we druk bezig geweest de boel in te richten. Wel zijn we vroeg wakker. Vooral Jill heeft moeite zich aan het nieuwe tijdschema aan te passen, dus lagen we maandagmorgen om 04:00 uur met 2 kinderen op bed die helemal wakker waren. Vannacht ging het al een stuk beter, dus we hopen dat ze zich snel aan passen.

Vandaag is het Halloween, dus dat betekend dat Scott vanavond op pad mag voor een "trick or treat". Lijkt erg op St. Maarten, maar dan zonder liedjes en verkleed. We zijn even lang Walmart geweest voor een kostuum en meneer gaat vanavond als Pooh op stap. De foto's zullen volgen!

Dit was het weer voor vandaag en tot snel.

Sabina en Bas

8 comments:

Anonymous said...

Het is nu dinsdag avond 23 uur en PSV heeft net gewonnen met 2-0 van Galatasaray. Zij hebben zich nu geplaats voor de champignons-leaque.Scott en Jill hebben de reis goed overleefd en vanavond gaan zij op holleween Hier gaat alles naar wens. Je moeder is te bridgen dus heb ik het rijk alleen. Gisteren de hele dag Thierry gehad want Paulien was nog op vacantie Groetjes

Anonymous said...

Hallo Luitjes,

Wat leuk om te lezen, nogmaals veel succes en het gaat jullie goed. Hier is alles okè, wij gaan straks naar Mark en Judith om met het een en ander te helpen.

Heel veel groetjes en tot mails,
Kees en Anny

Anonymous said...

Hebben ze van holleween genoten? Wat halen zij daar dan op,ook snoepgoed of dollars.Die piloot was wel erg jaloers op zulke rijke ouders.Het is hier erg slecht weer. Windkracht van 7 tot 9 Heelveel bomen omgewaaid dus ga ik straks naar Margreet-Staalplansoen om te kijken of alles nog goed staat.Dat Danielle de blog ook heeft gevonden. Erg leuk. Groeten van hier.

Anonymous said...

Hallo Bas Sabina en kinders
Wat leuk om jullie zo te kunnen volgen,ik heb de gegevens van je vader gehad,en hoop dat het nu lukt,want ik had het maandag ook al geprobeerd,en dat lukte toch niet,ondanks de aanwijzingen van je vader,dus nu maar hopen.
Wij wensen jullie heel veel plezier in Amerika,want het is hier toch rot weer.

groetjes Metha.

Anonymous said...

Hoi Sabina,
Wat een leuke site hebben jullie. Alle informatie die wij willen weten staat erop en zo lekker uitgebreid. Ik heb veel aan jullie gedacht die zondag dat jullie vertrokken. In gedachten zag ik het karretje met mega veel koffers gestapeld. Fijn dat de reis goed is gegaan en het is ook niet gek dat je nog steeds een beetje loopt te zweven. Ten eerste de omschakeling en ook wat je al schreef dat de vloeren niet recht zijn. Ik had dat in Wormer. Daar was het achterste gedeelte van de kamer scheef en het duurde een tijd voor ik daar aan gewend was en ook na een vakantie had ik het weer dat zweverige gevoel. Leuke foto van jouw beertje in pak.
Hier is het inmiddels een beetje rustiger geworden. Priscilla heeft woensdag een paar uurtjes extra gewerkt en ik gisteren. Ook omdat Nynke met haar tweeling kwam. Leuke en mooie kindjes hoor. Ze bedankte iedereen voor de kleertjes, bloemen en kadootje voor haar oudste. Daarna ben ik als een speer naar HHwaard gereden om Ron op te halen voor weer een controle in het VU. Het zag er allemaal goed uit en hij hoeft de volgende keer niet meer geprikt te worden.
We hebben Freddie op de kamer erbij gekregen en hij werkt met Kees samen.
Twee weken terug ben ik naar de Golden Earring in HHWaard geweest, in hotel de Zandhorst geslapen en de volgende dag naar Heemskerk en heb een beauty dagje gedaan met de "Mutsenclub" uit Petten. Heerlijk!!!! Vorige week donderdag met Jetty naar George Michael geweest in Ahoy. Geweldig!!!!! Ik heb dubbel genoten. En van George en van Jetty.
Ik stop er weer mee en mail je weer binnenkort.
Priscilla schrijft straks ook nog een stukje.

Liefs, Anke

Anonymous said...

Hoi allemaal,
wat onwijs leuk dat we jullie zo kunnen volgen in jullie doen en laten! En wat een gave foto's erbij! Ik wilde jullie bedanken namens m'n ouders voor de lieve kaart. Ze waren er stil van dat jullie helemaal vanuit Amerika aan hun gedacht hadden! Het gaat goed met moeders. We mogen nu tot woensdag niet bij haar komen ivm de straling. Gelukkig is pa 65+ en zijn voor hem de maatregelen minder streng! Verder gaat hier alles goed. We hebben al ontzettend zin in Sint Maarten!Helaas is Bart er niet, die is voor zijn werk naar Bulgarije. Doen jullie een dikke knuffel geven aan Scott en Jill?! Groetjes Bart Sandra en de meiden

Anonymous said...

Hallo Lieve allemaal.
Wat leuk jullie belefenissen te volgen. Jullie hebben al een hoop beleefd.Wat jij schreef over die supermarkt dat is niet te geloven. dat deden ze in Nieuw zeelland ook. Staand achter de kassa en alles in plastic tasjes. Leven het milieu.Terwijl ze daar heel erg mee bezig zijn. Dus snap je dat niet zo goed.Afgelopen Zaterdag zijn je Vader en moeder een dag lekker op visite geweest.Heerlijk bijgepraat over hun nieuwe huis lekker uit eten geweest het was weer een zalige dag. Toen vertelde je vader dat wij op deze manier elkaar een beetje konden volgen,nou dat is toch wel geweldig.Techniek staat voor niets.Wij wensen jullie een hele fijne tijd daar toe,en wij laten wel weer eens van ons horen. Groeten vanuit Gouda.

Anonymous said...

Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.
[url=http://www.vakantiestart.info]
vakantiestart[/url]