Friday, November 10, 2006

Alweer een week voorbij

Hallo allemaal,

We zijn weer een weekje verder en hebben wederom van alles beleefd. Zondag heerlijk een wandeling gemaakt in het park. Althans het was meer een bospad langs een rivier, maar het was prachtig weer, dus zalig. Op woensdag gingen we een dag op cursus, alleen hadden wij de luxe dat de lerares aan huis kwam zodat we geen oppas hoefden te regelen. Onze lerares ging ons van alles bijbrengen over en het leven en werken in de VS. Wij kregen geschiedenis, een overzicht van de normen en waarden in de VS, het dagelijkse leven in de VS, omgangsvormen, management stylen en hoe je het beste gewenningsproblemen kunt oplossen. De zogenaamde "Culture Schock", bleek eigenlijk niets anders te zijn dan heimwee. Oftewel een dipje als je een tijdje hier bent. Ook terug in Nederland kan ons dit dus overkomen.

Het was een leerzame dag, hoewel ik nog steeds vind dat als je het boek van Charles Groenhuijsen, ´Amerkanen zijn niet gek´, leest, je net zoveel weet. Maar de praktische vragen, zoals wat neem ik mee als we ergens worden uitgenodigd, of een overzicht van cursussen en andere handige tips maakten de dag absoluut tot een waardevolle.

Het is algemeen bekend dat Amerikanen veel aan liefdadigheid doen. Bij Solvay is de United Way campagne weer gestart met diverse acties. Onder andere loterijen en Chili Cook Off, waar je gerechten kunt proeven van medewerkers en geld kunt doneren als het lekker is. Als je wat meer geld ter beschikking stelt, kun je een diner bijwonen waar ook de CEO van Solvay Pharmaceuticals US aanwezig is. Allemaal voor het goede doel. Een andere actie is "Wear jeans on Friday" stickers. Je koop dan een sticker die je op je toegangspas van kantoor kunt plakken. Die sticker geeft je het recht om op vrijdag in spijkerbroek naar je werk te komen. Deze moest ik echt even kopen. Voor $ 150,- kon je een jaarpas kopen die recht gaf om iedere vrijdag in jeans naar je werk te komen, maar er waren ook goedkopere varianten. Natuurlijk stond er in de kleine lettertjes dat je wel representatief moest blijven en dus geen (heup)broeken of broeken met scheuren en gaten mocht dragen. Ik had er al vaker van gehoord, maar nu kan ik ook 10x naar kantoor in spijkerbroek. Het geeft maar weer eens aan hoe creatief je kunt zijn in geld ophalen.

Vrijdag was ik uitgenodigd voor een Expat Welcome Diner. Voor lokaal bekenden, dit was bij Canoe. Erg lekker eten en erg gezellig, waarbij ook iedereen een mooi glazen wereldbol mocht ontvangen. Het geeft toch maar weer eens aan hoeveel waarde Solvay hecht aan mensen die in andere landen gaan werken. Ik moet zeggen dat ik nog steeds verbaasd ben hoe goed alles geregeld is.

En jawel, we hebben een nieuwe auto. Ik heb voor een klein bedrag de auto van mijn collega gekocht. Een oude Toyota Camry met bijna 2 ton op de teller. Ik ga er zelf in rijden van en naar kantoor. Kan Sabina met de andere auto op pad als ze dat wil. Piekfijn karretje!

Wij krijgen regelmatig de vraag of we ook nog op een andere manier zijn te bereiken. Voor iedereen geldt dat onze eigen zonnet accountants gewoon zijn te benaderen. Ook onze mobiele nummers zijn niet veranderd en ons hotmail adres is ook onveranderd. Iedereen kan dus altijd iets ergens naartoe sturen (of bellen) wat niet in de comments op de blog past.

Verder ik jullie even laten weten dat de foto gallerij is bijgewerkt. Kijk aan de rechterkant bij Links en daar vind je de Foto Gallerij. Je komt dan in een nieuwe scherm en daarin kun je de albums selecteren. Tot op heden November en Vriendenweekend, maar er zullen regelmatig nieuwe albums bij komen.

Als je een album hebt gekozen, krijg je een overzicht van de foto's op dia formaat. Klik nu op een foto en je krijgt hem groot in beeld. In de rechterboven hoek vind je een knopje die er zo uitziet:
. Als je hier op klikt, dan wordt na 3 seconden automatisch de volgende foto geladen. Boven in de balk kun je naar een hoger niveau of een ander album.

Succes!!! En we lezen het wel als het niet werkt. :-)

Bas en de rest van de familie

9 comments:

Anonymous said...

Hallo family Ursem,

Ik heb net al jullie verhalen gelezen en volgens mij zijn jullie al aardig aan het inburgeren! Moet ik jullie alvast opgeven voor een inburgeringscursus in Nederland?
Bij ons is alles OK. Ton zit sinds anderhalve week weer in Geörgie, waar het koud is en heeft gesneeuwd.
Gisteravond hebben de meiden Sint Maarten gelopen. Er was een heel harde wind (dus de lampionnen moesten goed worden vastgehouden!) en net toen ze klaar waren begon het hard te regenen.
Het weer hier begint dus erg hersfstachtig te worden.
Volgende week komt Sinterklaas weer aan (bij jullie toch ook?; hoe doet 'ie dat tocht?) dus er breekt weer een drukke tijd aan, maar ook leuk.
Chris begint lekker te kletsen. Van de week zei hij opeens 'tomme tus' (Stomme zus) tegen Serra toen ze iets afpakte van hem! Ik kon mijn oren niet geloven!

Nou, ik zal jullie af en toe onze belevenissen laten weten. Groeten vanuit een guur Nederland

Ton, Ingrid, Romée, Serra en Chris

Anonymous said...

He buurtjes,

Wat doen jullie al veel indrukken op in zo'n korte tijd. We hebben er erg veel zin in om jullie kant op te komen.
Vandaag even bekeken wat we nog voor jullie mogen meenemen naar Amerika; hebben ze daar geen ontbijtkoek ?? Ha ha.
Tot volgende week en maak maar een leuk schema (inclusief een ochtend of middag shoppen voor Sabina en Femke) !!

Groetjes van jullie Nederlande buurtjes

Anonymous said...

Hoi pipeloi,

Wat fijn dat jullie zo beginnen te wennen. En wat dapper van Sabina; alleen met de auto op pad! Hoe is het met de duizeligheid, hopelijk wordt dat iedere dag iets minder. Het ligt natuurlijk ook hoger dan hier dus dat zal er misschien ook wel mee te maken hebben.
Hier gaat alles z'n gangetje. Kindjes hebben gister met oma St. Maarten gelopen en natuurlijk weer vreselijk veel snoep opgehaald. Ze mochten blijven slapen dus we hebben vanochtend lekker kunnen relaxen (Thierry kwam om 9 uur!). Erwin gaat morgen met z'n nieuwe baan beginnen, heel veel zin in en erg spannend.
Nou, veel plezier "on the other side" en tot horens.

Groetjes, de Van Dortjes

Anonymous said...

Sabine en Bas,
Ik geniet van jullie verhalen!! Druk, druk, druk zo te horen.
Hier ook natuurlijk. Anny naar Denemarken afgelopen weekend, voetbal afgelast, bellen, bellen, bellen. Het 1ste ging natuurlijk gewoon door en net als vorige week (6-1) een heerlijk schouwspel. Alleen maar doelpunten!! (9-0). We worden verwend. Lekker in de kantine gezeten uiteraard.
Wat maken jullie veel nieuwe dingen mee! Geweldig! Je blauw-witte hart zit nog op de goede plaats toch? gr.Nelly.

Anonymous said...

Hoi Luitjes,

Alweer terug uit Denemarken, koud en regen. Wel wat kunnen doen o.a. de garage ruimen en veel opgeruimd bij het nieuwe huis en een lading verbrand, verder alles goed met ze. Afgelopen vrijdag met Nelly en 3 kids naar de feestavond van Deen geweest, genoten van optredens van Top stars en Chips en natuurlijk het belangrijkste wat hebben we als KSV gewonnen. Wij waren als hoogste bij Deen aan de Olmenlaan bijna 1500 euro dat is toch niet gek!
De verhalen van jullie zijn heerlijk om te lezen, ga zo door.

Groetjes Kees en Anny

Anonymous said...

Hoi Sabina, Bas, Scott en Jill,

Net met Tycho even de foto's bekeken erg leuk kijk mama in het vliegtuig!(Tycho vond ze heel erg leuk mama nog een keer kijk bina)
Hij snapt er natuurlijk helemaal niets van want zijn nichtje Fleur is ook in Amerika(Limburg) geweest maar is alweer terug en Sabina niet????????????
Met ons gaat alles zijn gangetje het dagelijks ritme begint ook zo langzamerhand weer te komen. Ik ben inmiddels alweer begonnen met snijden!(wie had dat gedacht!) Als ik geen kraamvisite krijg of Ter te tennissen is. Tara groeit als kool ze is inmiddels alweer ruim 5 kg en ja het baby is er alweer helemaal af. Het is een heerlijk meissie ze brabbelt al lekker en zo nu en dan krijgen we een geweldige glimlach.

De groetjes uit Spanbroek van Terry,Esmeralda en een dikke knuffel van Tycho en Tara!

Anonymous said...

Hoi !

De koffer is gepakt. We hebben 1 koffer vol met kadootjes ! Wat zal het een groot feest worden voor Scott en Jill. We hebben er erg veel zin in. Tot morgen (wat klinkt dat gek, hè?).

groetjes Geert en Femke

Anonymous said...

Hallo Bas Sabina Scott en Jill,
De nieuwe computer staat nog koud naast ons maar ik dacht nou moeten wij toch eerst wat van ons laten horen. Wij zij wel op de hoogte bedankt Rianne voor het uitdraaién van jullie vele belevenissen. Blij dat alles goed gaat bij jullie bij ons gaat ook alles zijn gangetje. Van KSV zijn jullie wel op de hoogte dat gaat erg goed.
Het beste en groetjes Liefs Frank en Miranda.

Anonymous said...

Hallo family Ursem,

Na al jullie verhalen dachten we laten nu maar een wat van ons horen. Sorry wel een beetje laat maar beter laat dan nooit. Zo te horen gaat het goed bij jullie. Bij ons gaat alles z'n gangetje. Lekker druk met naar school halen en brengen. Dan tussen de bedrijven door nog Leroy geven. Hij is nu alweer uit de wieg. Ligt nu in het ledikantje van Cees en Annie. Dat is dus het eertste ding wat alvast verhuist is. Hij zit ook al aan de fruithap. Dat vindt hij erg lekker dus eet hij al een heel potje leeg. Mijn snij spullen zitten ook al in dozen. Dus nu nog foto's plakken. Met Wesly gaat het goed op school en hij zit op zwemles. Zat hij al maar is nu bezig voor A. Met Britney en Leroy zwem ik nu om de week. Britney praat nog niet maar wat ze wil maakt ze je wel met handen en voeten duidelijk. Wesly had vorige week de schaar te pakken. En kwam even later met een hele bos haar naar mij toe van kijk mam. Het haar van Britney. Nu heeft ze een volle staart en een dunne staart. Wesly speelt tegenwoordig vaak bij de overburen. Ik stop er nu mee tot de volgende keer.

Groetjes William, Rianne,Wesly,Britney en Leroy.

ps. een poot van Duko. (heeft een zeer voor poot)