Saturday, December 23, 2006

Bijna kerst

En week acht is ook weer voorbij. Het gaat hier nog steeds oké. Bedrijvig met van alles en nog wat. De hele week krijgen we al post uit Nederland binnen en dat is toch wel erg leuk. Daarvoor, maar ook voor iedereen die een kerstgroet via de mail of blog verstuurd heeft hartstikke bedankt. Het blijft erg leuk om wat te horen uit Holland. Het “de Boerenjournaal” heb ik dan ook verslonden. Ik heb hem na de helft weggelegd en de volgende dag de rest gelezen. Anders had ik het te snel uit, moet je nagaan J! Toen ik klaar was stond er een comment van nicht Suzan en Jan Willem op de blog, heel toevallig. Maar toeval bestaat niet toch?! Maandag niet zoveel bijzonders gedaan. Het was nog steeds erg warm weer, dus met de kindjes een rondje wezen lopen. Hier vlakbij wordt er van alles uit de grond gestampt en dat is een oase voor Scott. Tractors, kranen en zelfs “rollie’s”(van Bob de Bouwer), alles rijdt er rond. Scott kan daar uren naar kijken en het is echt een feest voor hem. Dinsdag kwam Bas op tijd thuis en ben ik gaan kerstinkopen. Ja dat is het voordeel van twee culturen. Hier komt Santa Claus natuurlijk ook langs. ’s Avonds de cadeautjes onder de kerstboom gelegd. Toen Scott ’s morgens in de woonkamer kwam riep hij ‘mama, mama kijk een heleboel “kadooën”’. Helemaal in extase. We hebben hem uitgelegd dat als alle vakjes van de adventkalender op zijn, de cadeautjes mogen worden uitgepakt. We hebben (heel verkeerd van ons misschien) 1 dag overgeslagen, zodat we 1e kerstdag ’s morgens kunnen gaan uitpakken. Het valt mee, eigenlijk talen ze er verder niet naar. Wat toch wel verbazing wekkend is. Ook ben ik die dinsdag voor het eerst naar de kapper geweest. Nu, daar is ook niet over om naar huis te schrijven. Iedereen die hier een schaar kan vasthouden, mag zichzelf een kapper noemen. Ze bleef plukken en knippen. Daarna föhnen. Ik kan je vertellen ik liep voor jan met de korte achternaam door het winkelcentrum heen. Maar goed, nu ik het zelf gewassen en geföhnd heb, valt het allemaal wel mee. Ik kan er mee leven, laat ik het daar op houden.

Woensdag de badkamers gedaan en nog even naar het speeltuintje met de kindjes geweest. Het werd al wat kouder en dat was donderdag goed te merken want we hadden een grauwe, koude dag. Geen fijn weer dus en ook geen goed humeur. Ik had het wat zwaar die dag. Mede omdat de bovenburen al twee dagen zoveel herrie maakte dat ik echt niet kon slapen. Het kraakt en het doet boven mijn hoofd. Deze keer kon zelfs Bas er niet van slapen, dus dat zegt wel wat. Achteraf zijn ze waarschijnlijk druk geweest met inpakken want in de nacht van donderdag op vrijdag was het weer zo. Maar toen hoorden we om 4.15 uur koffers van de trap af gaan. Je kan wel raden wat wij dachten. Hopelijk blijven ze een week weg. Enfin, een slechte nachtrust, grauw weer, maandelijkse periode; nee het was niet mijn dag. Bas had gelukkig vrij donderdagmiddag. Dit hadden we al zo afgesproken, want dan kon ik de kerstinkopen gaan doen qua eten. ’s Middags dus overal geweest en op een paar verse dingen na hebben we alles in huis.

Vrijdagochtend op de koffie geweest bij Mandy. Intussen was het gaan regen en dat heeft wel de hele dag zo’n beetje aangehouden. Daar een broodje gegeten en toen in de file naar huis. Veel mensen hadden vrijdagmiddag al vrij en dan ga je…… ja je raad het al Christmas shopping. Het is hier echt een hot item. Je wilt nu echt niet bij de grote winkelcentrums in de buurt zijn. Overal is het vol, vol, vol. En wat ook opvalt is dat de Amerikanen meestal te beroerd zijn om de te lopen. Ze willen allemaal een plekje voor de deur. Als het moet rijden ze daarvoor wel tien rondjes eer ze parkeren. Vrijdagmiddag nog een kerstkaart gemaakt voor Susan, Bas zijn manager. Daar hebben we vanavond een Christmasparty. Lisanne komt weer oppassen, dus dat moet goed gaan. Op het moment is het weer prachtig weer. Wel wat kouder, maar vanmorgen hebben we een stukje gewandeld en nu liggen ze lekker te slapen. Hoewel, Scott hoor ik nog steeds en dat is de derde dag al (zal het dan toch overgaan dat middagslaapje?!).

Nu, nogmaals iedereen hele fijne feestdagen en een goed, gelukkig, maar bovenal gezond 2007. Veel liefs, Sabina en de rest van de familie.

1 comment:

Anonymous said...

Hoi Allemaal,

Hier een kerstgroet van de Familie Bakker te Castricum, heel fijne kerstdagen toegewenst en alvast een geweldig 2007 met veel nieuwe avonturen daar Amerika !

http://ecard.ashland.edu/2004admission/index.html

Groetjes van Joke, Cees & Martijn