Sunday, February 04, 2007

Dipje, permanent en Hollandse Hap

Hallo allemaal,

Er is weer een weekje voorbij, dus tijd om de blog bij te werken. We hebben het deze week wat rustiger aan gedaan. A omdat we natuurlijk net een hele drukke week achter de rug hadden en B omdat de eerste grote dip een feit is. Ja, Sabina had erg veel last van heimwee deze week. Zoals we al eerder schreven waarschijnlijk door de ontzettend leuke vakantie (de vele indrukken) en dan de thuiskomst. Wat dus niet echt een thuiskomst was. Je gaat toch weer naar een appartement waar er spullen staan die niet van jou zijn. Geen welkom thuis bloemetje (doen de moeders altijd), koud in het appartement en niemand die op je verhaal zit te wachten. Ik had het echt even heel moeilijk. Dan weet je ook weer wat een bloemetje en een luisterend oor kunnen doen. Maar goed, naar mate de week vorderde ging het beter. En nu ben ik er wel weer. Over twee weken komen mijn schoonouders, over 7 weken mijn eigen ouders en over 13 weken gaan we naar huis. Het zal evengoed weer snel gaan. En ach, twee weken terug wilde ik niet eens naar huis, zo had ik het naar mijn zin. Maar ja, niets is zo veranderlijk als…………………….Sabina.

We hebben dus eigenlijk weinig uitgespookt deze week. En de dagen zijn ook een beetje aan me voorbij gegaan, moet ik eerlijk bekennen. Wassen, strijken, soppen en boodschappen zijn de dingen die we wel zo’n beetje gedaan hebben. Woensdagavond ben ik nog naar de kapper geweest. Ik heb het aangedurfd en permanent laten zetten. Nou, dat had ik ook beter kunnen laten (werkte dus ook niet mee aan mijn gemoedstoestand). Ik ben nu net een uitgepluizde poedel. Ik krijg er ook geen model in, want de kapster wil mij een echt ATL look geven. Dat betekent dat de laagjes eruit moeten, maar of ik daar nu zo blij mee ben. Ach, bijna niemand die me hier ziet, dus het kan wel ff. Verder druk met het scrapbook van school. Dat is wel een beetje een verslaving hóór. Scrapbooken is hier helemaal in en je kan er echt alles voor krijgen. Dus ik heb al heel wat gekocht en kan mezelf er dan helemaal in verliezen. Maar goed dat ik dit niet voor mijn eigen fotoboeken doe, want dat zou een onbegonnen zaak zijn geworden. Over mijn eigen fotoproject gesproken. Dat staat momenteel een beetje stil. Henzo is failliet. Was ik net zover dat ik via het internet uit Florida een Henzo fotoalbum kon bestellen en had besteld, nu zijn ze niet meer leverbaar. Ook in Nederland zijn er al wat mensen op zoek geweest, maar helaas. Hier zijn alleen scrapbooken te krijgen, dus dat vind ik ook niet alles. Het productieproces van Henzo gaat waarschijnlijk naar Polen, dus het kan nog wel even duren. Maar ik denk dat ik de aankomende weken toch niet zoveel tijd meer heb om te plakken. Logees, scrapbook, Scott zijn traktaties; dat zijn zaken die de aankomende periode veel tijd zullen opslokken. Maar mij hoor je niet hóór.

Bas heeft het ontzettend druk op zijn werk. Er wordt alleen vanuit Nederland veel advies gevraagd en dat kost veel tijd. Een goede project manager gaat weg, een consultant die ze ingehuurd hebben voldoet niet en een andere consultant ook niet. Ze hebben grote projecten op stapel staan, het kost hem al met al een hoop energie. Maar ja, we denken maar zo, je hebt pas echt stress als je niets te doen hebt nietwaar?

Scott en Jill draaien ook nog steeds lekker. Zoals de meeste wel kunnen zien op de foto's is Jill een echt boefje, maar wel een lieve hóór. Ze loopt nog niet, maar gaat wel meer en meer staan. Ook nu op handen en voeten, maar kruipen gaat nog steeds via het 'kontwippen'. Ook komen er wel wat meer klanken bij, maar echt een woord kunnen we er nog niet van maken. Verder weet ze heel goed wat ze wil (maar ja, daar is ze geloof ik een meisje voor). Scott wordt gewoon al wijzer en groter. Afgelopen vrijdag op school ging hij weer niet huilen (dus wederom een trotse moeder) en hij had het naar zijn zin gehad. Het is geweldig om te zien hoe hij dingen oppakt en om zijn uitspraken "papa, ik ruik stink" en zijn verhalen (en verzinsels) liggen we af en toe helemaal in een deuk. Geweldig zo'n kereltje om je heen.

Verder is het gedaan met de rust. We hebben sinds van het weekend weer bovenburen. We weten nog niet hoe of wat. Donderdag kwam er een rental-furniture-car voorrijden en zaterdag zijn er diverse privé-spullen naar boven gesjouwd, dus we nemen aan dat er wordt gewoond (en we horen ze ook). Gisteren zijn we ook nog naar de Hollandse Hap geweest van de Atlanta Holland Club. We gingen met Mandy en haar gezin en Saskia en haar gezin. Beide moeders ken ik van school. We hebben het erg gezellig gehad. Er was hachee, hutspot, andijviestampot, erwtensoep, bitterballen, appelgebak, etc. We hebben dus zalig gegeten. Moet er wel bij vertellen dat wij zo'n beetje de jongste aanwezigen waren. De meeste mensen waren wat ouder en ook een beetje van een ander slag om het zo maar te zeggen. Niets mis mee, maar geen personen waar wij verder veel mee op zullen trekken.

Als laatste toch nog even het weer. Het is hier de hele week al koud. Beneden het vriespunt 's nachts en overdag komen we niet verder dan een graad of vijf. Voor donderdag werden er zelf ijsregens voorspeld. Nou, dan gaan die Amerikanen weer helemaal uit hun dak. Van alles wordt er ingeslagen, want stel je voor. Bij Home Depot (de Gamma, red.) was het ontzettend druk en in de supermarkten waren veel dingen niet meer voorradig. Gelukkig viel het allemaal wel mee. Hoewel het bij Mandy wel gehageld had en het hier en daar glad was. Zij zou namelijk komen donderdag, maar dat ging niet door. We gaan het natuurlijk niet opzoeken.

Nu, dit was het wel weer even. Jullie zijn allemaal weer helemaal bij!

7 comments:

Anonymous said...

Hoi allemaal, we hebben even niets van ons laten horen. We leken het wel druk te hebben. Wel hadden we al jullie verhalen vanuit Florida gelezen. We waren wel wat jaloers hoor! De foto's kwamen soms bekend voor. We hebben daarom ook zelf onze foto's van Orlando gekeken! Wat zijn die parken mega groot he?! Jammer dat Scott en Jill voor animal kingdom eigenlijk nog even te klein waren. Is uiteindelijk wel logisch zoals we het lazen. Maar een gewone dierentuin valt er wel bij in het niet,toch! En zijn jullie daar nog naar de show van the lion king en Pochahontas geweest? Of waren die er niet meer? En bij magic kingdom is ook al alles even groot en prachtig he?! We hebben genoten van het verhaal en de foto's! De meiden vroegen al wanneer wij daar naar toe gingen! Wel een leuk idee natuurlijk! Bij ons gaat alles zijn gangetje. We hebben het erg gezellig gehad op center parcs. Gaaf huisje, veel eekhoorntjes (hebben jullie die daar ook veel?) leuke dingen voor de meiden te doen, vaak gezwommen, heerlijk gegeten enz. Volgend jaar gaan we zeker weer! Voor het eerst sinds tijden had m'n moeder weer de slappe lach! Ook heeft ze voor het eerst weer gezwommen, het viel haar alles mee. Weer een grote stap overwonnen! Meike kreeg nog een bowling-bal op haar teen. Zoals jullie zullen begrijpen heeft ze zo ongeveer een half uur gebruld! Teen ziet nog blauw! We hebben nu een lekker weekend gehad. Moet altijd weer op gang komen als Bart weer weg gaat. Het is enorm druk op zijn werk dus we hopen wel dat hij er het weekend weer is. Had ik al verteld dat hij een nieuwe vrachtauto heeft? Is voorzien van allemaal nieuwe technologische hoogstandjes. Hij is er dan ook helemaal mee in zijn nopjes! We gaan nu Femke van school halen, een dikke zoen voor iedereen.

Anonymous said...

Hallo allemaal, van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! Alweer 6 jaar! Wat gaat de tijd toch snel... Gaan jullie nog iets speciaals doen? En Sabina, heb je nu ook weer mooie bloemen gekregen? Dezelfde als in je trouwboeket? Of zijn die daar niet?
Ik hoop dat het dipje weer over is. Wel rot hoor. Gelukkig komen vader en moeder Ursem nu snel. 6 jaar terug was ik hoog zwanger van Femke. Wat is er toch veel gebeurd sindsdien. Femke was gister erg verdrietig: ze mag niet op party komen van een vriendinnetje! Hadden we niet zien aankomen. Het kado was al in huis. Ja, dan breekt je moeder -hart ook even. Ze was helemaal uit haar doen. Maarja, dat hoort er natuurlijk ook bij. Gister had het hier gesneeuwd. Er was zelfs een weeralarm afgekondigd. Gelukkig viel het hier wel mee. Het was wel enorm koud! Zijn we totaal niet meer gewend. In een van jullie berichten over Orlando hadden jullie het over hoeveel colaatjes er werden gedronken. Bedoelden jullie niet COLA'S? Dat zijn toch halve liter's? Of is er verandering ingebracht en zijn de bekers kleiner geworden?
Geniet van deze bijzondere dag. Dikke zoen voor allemaal

Anonymous said...

Nou Sabina, je hebt het voor elkaar hoor. Je staat, samen met Scott en Jill bij ons op Intranet.
Geen heimwee meer hoor, we denken hier nu zo'n beetje allemaal aan jou (jullie). Nog een fijn tijd, geniet van de (nog maar zo korte) tijd die je daar hebt. Voor je het weet ben je weer in ons midden en denk je misschien: "Was ik maar weer......".
Veel liefs.
@

Anonymous said...

Hoi Sabina,

Had al eerder op je site gekeken (adres via Reindert). Nu stuurde P een ebrichtje van HHNK door en dus vandaar even een reactie. En tsja dat open je nu met een niet heel vrolijk verhjaal, maar dat zal nu wel weer over zijn denk ik. Het is lastig opm zo ver weg te zijn, maar zoals je zelf al zegt bijna weer thuis...
Groetjes en heel veel plezier daar.

Hanneke

Anonymous said...

Ria zit hier en wij zijn even aan het demonstreren Groeten Pap.

Anonymous said...

Hoi overbuurtjes,

Al helemaal klaar voor de komst van de (schoon)ouders ? Kan me voorstellen dat jullie daar naar uitkijken. Vorige week hebben we de grote hutkoffer naar de overkant gebracht dus die kan weer vol met lekkernij naar jullie toe!
Hier gaat alles zijn gangetje. Bas die is net als Scott heerlijk aan het kletsen en Tim heeft sinds 3 weken het lopen ontdekt. Het gevolg is nu dat hij dus de hele dag rondjes aan het lopen is zo leuk als hij het vindt !
Heel veel plezier met jullie (schoon) ouders !

Groetjes Geert en Femke

ps Sabina: wanneer komt er een foto van je poedelkapsel op de site te staan ?????

Anonymous said...

Hoi Scott, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Alweer 3 jaar! Heb je mooie kado's gekregen? En wat gaaf dat opa en oma er nu zijn. Hebben jullie al leuke dingen gedaan? En ga je vandaag op school trakteren? We hopen dat je een hele gezellige dag zal hebben samen met pap, mam, Jill en opa en oma! Femke vraagt wanneer jullie weer naar Nederland komen. Jullie zitten er al zo lang!
EEn dikke kus van ons, doe je de rest de groetjes?! Bart en zijn meiden