Monday, June 08, 2009

Bob de bouwer!

Bob de bouwer, kunnen we het maken?

Met deze twee bouwvakkers in huis vraag je je dat wel af. Sinds er gewerkt wordt aan de verbouwing van ons huis, zijn Scott en Jill ook van de partij. Het is natuurlijk bere interessant. Het is wel uitkijken, maar het brengt ook veel gezelligheid met zich mee. Scott heeft dit weekend een compleet naambord gemaakt van spijkers. We hadden zijn complete naam met potlood gestippeld en hij heeft het hele weekend met z'n hamer en spijkers gewerkt om zijn naam te "spijkeren". Ik heb hem niet 1 keer horen piepen dat hij op z'n vingers geslagen heeft, dat is toch een hele prestatie!Verder zijn de sloopwerkzaamheden zo goed als afgerond en kan de opbouw beginnen. Het staal is geleverd, het dak is klaar voor de opbouw. Dat had nog wel wat voeten in de aarde. Er zat wel heeeel veel bitumen op het dak dat eraf moest, maar het is gelukt. Donderdagnacht hadden we nog wel een "bijwerkingetje". Midden in de nacht werd het alarm ingeschakeld. We hadden geen idee wat het was, maar het hele huis was wakker. Later op de dag bleek dat we lekkage hadden door het verwijderen van het dak en dat het water precies op de afstandsbediening druppelde. Toevallig lag dat kastje daar en het water zorgde voor de kortsluiting. Maar goed, we kwamen er in ieder geval achter wat het was want het was toch wel scarry. Het dak zier er nu zo uit.
Nog even terug naar de heiwerkzaamheden. Zoals ik al verteld heb, moest er een heipaal bij en dat werd gedaan door de mannen van Loodeck.


Zij kwamen met een heimachine van wel 90 cm breed en sloegen de plaal in stukken van 3 meter de grond in. Deze buizen werden stuk voor stuk aan elkaar gelast en gevuld met beton. Boven op de paal werd een flens geplaatst en die werd onder de fundering gedraaid.

Komende donderdag wordt het dak geplaatst en daar zal ik jullie van op de hoogte houden.

Groeten van ons.

No comments: