Tuesday, June 23, 2009

Na druk, druk, druk komt ff rust

Hallo allemaal,

Hierbij even een update van onze kant. Zoals jullie weten zijn wij behoorlijk druk met onze verbouwing. Het vordert gestaag en er komt al meer en meer lijn in. Zaterdag hebben wij samen de laatste dakpannen op het dak neergezet in stapeltjes van 2, zodat ze door de mannen gelegd kunnen worden. Dat is toch romantisch he, samen op de steiger bij je eigen paleis.

Maar het zijn drukke tijden. Zaterdagavond hadden we het jaarlijkse feest bij Balm wat weer errug gezellig was. We hebben het dit keer keurig gedaan. We hebben het niet eens licht zien worden. Maar het was natuurlijk wel een kort nachtje als om 7:00 uur de kids aan het bed staan die niet meer kunnen wachten tot de hun zelf gemaakte cadeaus willen geven en hun versjes op mogen zeggen. Sabina kon ze gelukkig nog tot 8:15 rustig houden, maar toen begon het feest. Van Scott kreeg ik een hele mooie papieren stropdas. Hij had zelf het motief gemaakt en ingepakt. Van Jill kreeg ik een schilderij van eendje Bommes. Bommes is de held van de Peuterdeel. Het schilderij had naast Bommes ook zijn vader, het gras en de zon op de plaat. Allemaal geverfd en geplakt door Jill. En van mama en de kids samen kreeg ik het nieuwe boek van John Grisham, helemaal goed! Ik blijf die zelf gemaakte dingen toch helemaal geweldig vinden. Af en toe kun je die 2 aapjes wel op Marktplaats zetten, maar als ze dan aan je bed staan en hun versjes op zeggen, dan smelt je toch helemaal.

's Middags moesten we weer een wedstrijd Jeu de Boulen. Op het Kruis vind deze week het Kruizer Gras Toernooi plaats en ik doe mee met een team van de Amigo's in de categorie Jeu de Boules. Met 27 team strijden we om het Kruizer kampioenschap. Net voordat we weg wilden gaan hadden we nog even een flinke bui en daaraan kon je zien dat de bouwvakkers voortgang hadden gemaakt, want we hadden nu nog maar 2 emmers nodig tegen wat lekkage. :-) Inmiddels vermaken de kids zich prima op de ijsbaan, de familie Ursem had het dus weer goed naar de zin. Hoewel de wedstrijd verloren ging, kon het pret niet drukken. Tot zover dus druk, druk, druk.'s Avonds een beetje rustig aan gedaan, want ik ben vanmorgen (Maandag) om 4:30 naar Hannover vertrokken met de auto voor een paar dagen. Het vliegtuig was wel heel erg duur dit keer en de trein duurde te lang, want anders kom ik woensdag niet uit met mijn plannen voor de volgende Jeu de Boules wedstrijd. Alles goed gegaan en zit nu in het hotel. Ik slaap dit keer in het Mariott aan de Maschsee, wat mij betreft echt het mooiste plekje van Hannover. Zoals je op de foto kunt zien heb ik "zee zicht".

Na het werk ben ik eerst eens lekker gaan hardlopen. Je kunt om het meer lopen, zo'n 6 km. Dat is echt prachtig. Heel veel mensen gaan hier even sporten, hardlopen, fietsen, skaten en roeien of even lekker aan de waterkant zitten. Dit meer is in de jaren dertig met de hand gegraven en ligt midden in de stad. Daarna ff lekker douchen en buiten eten op het terras aan het water. FF rust dus.

Na het eten nog even wat gelopen om het meer toen ik aan de waterkant deze twee grote karpers zag. Hoe langer ik er stond hoe meer ik er zag. Allemaal tussen de 50 en 90 cm lang, dus geen kleine jongens.


Ik zal proberen om later deze week weer een update over de verbouwing te geven. Het feit dat ik even niets geschreven heb, wil natuurlijk niet zeggen dat er niets gebeurd! In tegendeel.

Groeten van ons.

No comments: