Wednesday, January 06, 2010

Alweer 2010....

Laten we beginnen met nogmaals iedereen de beste wensen te wensen voor 2010. Ik geloof dat dat alleen nog mag tot en met vandaag. Dat 2010 voor iedereen mag brengen wat hij er van verwacht.

De afgelopen weken zijn echt omgevlogen en waren voor de vakantie heel hectisch. St. Maarten, Sinterklaas en dan nog de kerstvieringen op school. Zucht, en dan 2 weken vrij.

Zoals de meeste van jullie wel weten stond de eerste week in het teken van de wintersport. Zaterdagmorgen, 19 december vertrokken we rond 3:00 uur ’s morgens naar Oostenrijk. Want dan ben je lekker op tijd in Oostenrijk denken we dan. Niet dus, ’s avonds om 19:00 kwamen we aan in ons geliefde Zillertal. 16 uur verder, 125 km file voor Nürnberg en 2 zieke kindjes achterin was toch wel een beproeving.

Maar goed, nadat we hadden besloten om het zondag een beetje rustig aan te doen zijn we naar boven gegaan en vielen we met onze neus in de boter.De kids konden ’s middags aansluiten in de les en kregen les van Jan en Ria, dus beter kon het niet beginnen. Jill in Bambinoland en Scott op de blauwe piste.
Het skiën ging erg goed voor de kids. Jill voerde wel iedere dag een toneelstukje op met huilen (“Papa, ik denk dat ik vandaag maar niet ga skiën”), maar zodra we weg waren had ze de grootste verhalen en zong ze alle liedjes mee. Het is toch verbazend hoe snel ze dat oppakken. Maandag op de matjes, dinsdag op de transportband, woensdag op de babypiste en donderdag van blauw af en in de sleeplift. Slik.

Maar ook Scott ging prima. Als kleinste in de groep tussen jongens tot 10 jaar, hield hij zich prima staande en heeft een aantal keer de rode piste gedaan. Ik ben zelf een aantal keren met hem in de stoeltjeslift gestapt om de leraar een beetje te helpen en dat deed me toch wel wat. Natuurlijk moest er ook af en toe gesprongen worden tussen de bomen door.

Tussen de lessen door hebben we het heerlijk gehad. Eerst de kids naar de les, wij een bakkie doen, lekker in het zonnetje. Onder de middag heeft Sabina zelf een aantal keer les genomen en begint zo waar af en toe het gevoel te krijgen. Het feit dat het er af en toe is en dat ze ze niet meer weg gooit, is natuurlijk wel top. Een doorbijtertje dus.

Op 2e kerstdag zijn we terug gegaan naar huis en met 9,5 uur waren we weer aan de overkant, dus dat ging een stuk beter. Droge weg, weinig drukte, dus dan gaat het al snel een stuk beter.
Ook Oud & Nieuw was fantastisch. We zaten met 22 volwassenen en 21 kinderen in een “woonboerderij”. Dit was super gezellig. De kinderen hebben zich goed vermaakt en wij hebben een hoop lol gehad. We hadden al onze eigen papa’s en mama’s uitgenodigd om op 1 januari een borreltje te komen halen. Dit vonden ze helemaal leuk en bijna iedereen was er dan ook. Bijzonder vond ik het dat we voor een paar jaar terug met z'n allen in de kroeg stonden op 1 januari, nu was iedereen een spelletje aan het doen; 2 tafels klaverjassen, 1 tafel kezen, 1 tafel kolonisten en 1 tafel sequenze. Echt heel leuk. Zaterdag rond het middaguur hebben we met z'n allen opgeruimd en afgesloten. We mochten nog wel een nachtje blijven, maar iedereen vond het goed zo. Als het goed is hebben we inmiddels een optie genomen voor over 4 jaar. Dat zegt natuurlijk wel wat.

En nu het nieuwe jaar. Alles weer een beetje in het ritme, de nieuwe kamers afmaken en kijken wat het allemaal qua werk gaat brengen. Maar daarover horen jullie binnenkort meer. Ik zal eens een overzicht geven wat er zoal gebeurd en vooral waarom dingen zo lang duren en het lijkt alsof er niets gebeurd. Gaat 2010 ons wat meer rust brengen dan 2009???? Ik vrees van niet, dat zal wel niet in onze aard zitten. :-)

Klik hier voor de foto’s

Groeten van ons.

1 comment:

Tjeerd en Kiki said...

Wat een drukke weken hebben jullie achter de rug. Nu maar weer rustig aan doen dan (op je werk ;)).

Groetjes!