Friday, September 18, 2015

Sunny State????

Voor diegene die denken dat wij genieten van warme dagen en zwoele zomeravonden......, we zullen jullie even uit die droom helpen. Het regent hier namelijk al dagen; bijna 24 uur per dag. Groot verschil met Nederland is dat het niet koud is en er ook weinig wind staat. Maar verder zwaar bewolkt en heeeeeel veeeeeel regen. Soms spoelt het, dan spettert het, dan is het een half uurtje droog om daarna een wolkenbreuk te krijgen waarin het echt giet, heavy rain zoals ze het hier noemen. Moet zeggen dat er gelukkig geen onweer meer in de buien zit, dat hadden we heel veel afgelopen weken. Er zijn continu updates over flood-watching, straten die overspoelen omdat het afwateringssysteem het niet aankan. Overigens is dat eigenlijk alleen bij wegen die in onderhoud zijn. Voor de rest zijn hier hele grote waterbergingen en zijn al straten voorzien van enorme kolken, dat gaat dus wel goed. Blijf toch een beetje een waterschapper hè?

Vanmorgen konden we er dan ook echt niet onderuit en moesten we met de auto naar school. De eerste keer; een ervaring op zich. Om 8.05 uur stonden we buiten het terrein (buiten campus) in de file. Op de kruisingen om en nabij school staat speciale verkeerspolitie het verkeer te regelen. Om half 9 was ik dan eindelijk bij de drop-off zone ('s middags de pick-up zone). Hier staan kinderen (safety patrols) die de deur open doen en de kinderen, indien nodig, helpen uitstappen. Om 8.40 was ik weer thuis. Een half uurtje dus, voor een afstand van 1,5 kilometer. Maar de kids zaten met droge kleren op school, dat vinden we toch wel heel fijn. Terug naar huis, maakt het ons nooit zoveel uit, maar de hele dag in nate kleren op school...., daar zijn we geen fan van.







's Middags moesten Scott en Jill natuurlijk ook weer gehaald worden. Omdat ik verwachtte dat veel mensen vanmorgen voor de auto hadden gekozen reed ik hier om half drie weg (ze zijn om 10 voor drie uit). Wederom aansluiten in de file buiten campus. Ook nu weer is de verkeerspolitie aanwezig. Dan door het parcours heen, waar ik om 10 over drie bij de pick-up stond. Je hebt in de auto dan een bordje hangen met de namen van de kinderen erop. Die namen en klassen worden door een medewerker buiten, ietsjes voor de pick-up zone, door middel van een walkie-talkie doorgegeven aan diverse medewerkers binnen. Deze staan bij de verschillende klassen, die zich al hebben gegroepeerd in de gangen beneden. Dan komen de kids naar buiten en ook nu doen de safety patrols de deur voor de kinderen openen. Ze sluiten de deur en vanmiddag kreeg ik zelf nog een fijne dag toegewenst. Om 10 voor half 4 waren we weer thuis. Scott en Jill vertelde 's middags dat de directrice in haar dagelijkse bericht via de intercom had laten weten dat er vanmorgen 200 nieuwe auto's (drop-offs) waren. Enfin, we zijn weer een ervaring rijker, maar hopelijk komen de zonnestraaltjes snel terug.











1 comment:

Anonymous said...

Het is een heel gedoe bij ons vergeleken maar ik vind het toch wel super geregeld.

Gr.A3