Tuesday, December 08, 2015

De start van de "holidays" op kantoor...

December is begonnen, de Sint het land uit en de kerst staat voor de deur. Deze blog gaat niet over de kerst, want daar komt een hele special over. :-)

Ik wil het in deze blog eens hebben over wat je ziet qua werk als je hier de hele tijd bent en hoe het laatste kwartaal zelfs in het teken staat van de "holidays". Amerikanen hebben dan wel hun mond vol van de Europeanen die 3 weken vakantie nemen in de zomer, maar probeer hier iets gedaan te krijgen tussen Thanksgiving en Nieuwjaar, good luck!

Het begint zo medio oktober al. Veel bedrijven starten dan met hun United Way campagne.  Dit is een campagne om geld in te zamelen om lokale initiatieven te steunen die armoede bestrijden.


Er word gestart met een opening met leuke activiteiten, natuurlijk met (veel) eten en gedurende de week kun je aan activiteiten deelnemen om geld in te zamelen. Ieder bedrijf is vrij om in te vullen, zo lang er maar geld binnen komt. De campagne eindigt met een slotfeest op of rond Halloween. Fundraising kunnen ze hier echt fantastisch en op ene hele leuke manier.Dan is er Halloween en rollen we November in. Iedereen is dan druk, druk, druk met Thanksgiving, worden er afdelingslunches georganiseerd en geven de meeste bedrijven hun mensen woensdag rond de middag al vrij. Donderdag is het dan "Turkey dag" en vrijdag is een vrije dag om te shoppen.

En ja, dan is het jaar toch echt over, we schrijven dan eind November. Er worden geen nieuwe projecten meer gestart, want ja, de holidays staan voor de deur. Veel mensen nemen dan hun vrije dagen op (de meeste mensen hebben toch echt 15 dagen of meer) en wat ze niet opnemen raken ze kwijt. Het is dus lastig om meetings te plannen en de mensen die er wel zijn, zijn druk met zaken af te ronden. En ja, tijdens de kerst en oud en nieuw zijn er dan wel weer mensen, want dan is het lekker rustig op kantoor. Slimme gasten. ;-)

Ik vroeg me af of dit iets is dat alleen bij ons plaats vind, hoewel ik het bij Solvay/Abbott ook al zag, maar navraag bij kennissen die we ondertussen opgedaan hebben, bleek dat het eigenlijk overal zo gaat.

Dus mocht je Amerikaanse collega's hebben die klagen over de Europese vakanties in de zomer maanden, vraag dan of je een workshop kunnen plannen de 1e week van December. ;-)1 comment:

Anonymous said...

Okay, dat verwacht je iid niet in The States.

en nu op naar Christmas.
en de kerstcadeaus...

Merry Christmas and a Happy 2016 !!

Groeten Gert-Jan Ursem