Saturday, December 30, 2006

En dat was 2006...

Lieve allemaal,

Laten we eerst eens beginnen met iedereen te bedanken. Dit voor alle lieve berichten die we, in welke vorm dan ook, hebben gehad voor de feestdagen. Het was, zoals we al eerder schreven, elke dag een feest om naar de brievenbus te lopen of de computer te openen. Op tweede kerstdag zelfs een kaart met een heuse brief. Erg leuk. We hopen dat iedereen de dagen goed zijn doorgekomen dan kunnen we met z'n allen op naar Nieuwjaar.

Ook hier waren het heerlijke dagen. Al is het alleen al omdat papa niet naar z'n werk moet. Zaterdagavond dus bij Bas zijn manager op christmas party geweest. Ze zijn nogal, hoe zullen we het zeggen, welvarend. We waren in een huis, je gelooft je ogen niet. Alles was groot, groter, grootst. Ze hadden een cateringbedrijfje ingehuurd en in alle vertrekken stond er eten in overvloed. Het was erg gezellig en zoals het hoort zijn we zo'n twee uurtjes gebleven. Bas heeft daarna nog Lisanne naar huis gebracht en toen heerlijk naar bed, want de bovenburen waren nog steeds weg. Bijslapen dus.

Zondag is Bas nog even met de kindjes naar een trail (soort uitgezet wandelpad) geweest om te kijken of dat wat was. Wel weer leuk, maar wederom niet echt een park zoals wij dat kennen. Ondertussen had ik de strijk weggewerkt. De rest van de dag gerommeld en 's avond een start gemaakt met het inplakken van de bouwfoto's. We hebben alles laten afdrukken en het zijn ongeveer 400 foto's. Niet niks, maar het begin is er.

1e Kerstdag 's morgens eerst uitgebreid ontbeten en daarna de cadeautjes uitgepakt. Dit was natuurlijk binnen 10 minuten gebeurd, maar dat mocht de pret niet drukken. De kindjes waren erg blij met alles en we weten nu al niet waar we dit speelgoed allemaal moeten laten. Maakt niet uit, als ze er maar mee spelen. En dat is echt het geval. Ook waren wij niet vergeten. Santa had voor ons samen een mooie nieuwe videocamera achtergelaten. Voor Sabina een prachtige goud met wit gouden set oorbellen, ketting en armband. Santa schreef er wel bij dat dit gelijk ook voor haar verjaardag was. Bas kreeg nog twee hardloopshirts en toen was het feest weer gevierd.De rest van de dag en de dag daarop volgend hebben we eigenlijk al kokend doorgebracht. Bas zijn collega Dave kwam eten samen met zijn vrouw en drie zonen. En als je dan belooft Hollands te koken moet je dan natuurlijk ook doen. Op het menu stond boerenkool, hutspot, preischotel en hangop toe. Alleen kun je hier geen zakjes met alvast voorgesneden en gewassen groenten kopen. Nee, we hebben dus 1 kilo boerenkool staan ritsen. Een kilo winterpeen staan schoonmaken, 2 kilo piepers geschild en alles in elkaar gedraaid. Maar het resultaat was er dan ook naar. Gelukkig wel, stel je voor dat het dan mislukt?! Het was zalig en we hebben heerlijk gegeten. Ook onze gasten vonden het lekker. Hoewel de kinderen alleen de worst hebben gegeten (niet die van ons hóór, die eten rustig een bord boerenkool op). By the way was dat natuurlijk geen lekker Unox worst, maar dat mocht niet baten. Het was dus ook een erg gezellige tweede kerstdag.

Woensdag ging Bas weer aan het werk. Wij hebben die dag een stukje gewandeld naar de bouwplaatsen hier in de buurt. Want tijdens de kerst was het echt Hollands weer. We konden er niet op uit. Donderdag bij Bas op het werk geweest. We gingen hem verrassen. Eerst even kantoor bekeken en daarna samen met nog twee collega's gelunched bij AppelBee's. Erg lekker. Vrijdagmorgen samen met de kindjes naar Hobby Lobby geweest. Een hele grote hobbyzaak waar je erg hebberig van wordt. We waren er om 10.30 en om 12.15 liepen we de zaak weer uit. "Dat was erg leuk", waren Scott zijn woorden. Maar ook voor hem was het een feest met zoveel auto's, viltstiften, verf, karton, etc. Een heerlijke ochtend dus. 's Avonds nog even alleen met Scott boodschappen wezen halen en omdat hij zo lief was geweest een ijsje toe. Vlakbij de supermarkt kun je echt softijs krijgen. Zodoende waren we wel een tijdje onderweg en dat was voor Bas niet echt fijn. Die was namelijk, nadat hij Jill in bed had gelegd, tegen een deur opgelopen. Scheur boven zijn wenkbrouw en een heel dik ei. Hij zat al een uur met ijs op zijn voorhoofd te wachten op ons. Als echt BHV'er (ha, ha) heb ik het toen even bekeken. Pleister erop want het zat al bijna dicht. Momenteel is de pleister eraf en bloed het nog een klein beetje. Hopenlijk droogt het allemaal snel en zakt de zwelling snel weg. Zo zie je maar, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Wat ik trouwens de vorige keer helemaal vergeten heb te melden is dat we een nieuwe auto hebben. Of liever gezegd een nieuwe auto van de zaak. Het leasecontract van de vorige car was afgelopen en moest dus ingeleverd worden. We rijden nu een Jeep Grand Cherokee met 50 kilometer op de teller. Het is wel een grote auto, maar ik denk dat ik mijn panda maar ga inruilen. Een heerlijke auto dus.

Nu dus zaterdag. Vanmorgen met Jill nog naar een andere hobbyzaak geweest. Ook weer erg leuk. Vanmiddag het een en ander aan het huishouden gedaan, blog bijgewerkt en nu is het alweer half vier. Tijd om de kindjes uit bed te halen. We wensen iedereen heel veel plezier morgen, doe voorzichtig met het vuurwerk en tot horens in het nieuwe jaar. Oja, de fotogalerij is ook weer eens bijgewerkt.

Voor iedereen een dikke nieuwjaarskus, Bas, Sabina, Scott en Jill

2 comments:

Anonymous said...

Hoi,

Bedankt voor de kaart voor Tycho zijn verjaardag dit vond hij helemaal geweldig van Bina mam helemaal uit Amerika!!! (geweldig!)
Hij heeft een heerlijke dag gehad ondanks dat hij niet helemaal lekker is de laatste week (papa en mama zijn op en weten nog niet of ze het vanavond wel halen tot 24:00 uur) sinds eerste kerstdag de waterpokken niet zo heel erg natuurlijk maar ook nog eens ontzettend verkouden en zo'n heerlijke blafhoest echt tot vandaag aan toe elke nacht met Tycho in de weer. we hebben van de huisarts een inhalator gehad en nu maar hopen dat dit werkt! En Tara echt geweldig vanochtend was het 09:30 uur daarvoor even een huiltje in haar slaap haar speen en ze slaapt weer verder. Het is echt een geweldig meissie lekker lachen (af en toe zelfs schatterlachen) en brabbelen hele verhalen heeeeeeeeeeeeerlijk!!! Ja daar genieten we onwijs van maar ja die nachten ach het zal ooit weer goed komen allemaal! en ja dinsdag 2 januari is het zover dan mag mama weer aan het werk zal wel even tegenvallen maar ook wel weer lekker even niet de hele dag zorgen. Papa Terry gaat waarschijnlijk voor vast naar Alkmaar daar het in Zwaag nog veel te rustig is en de hele dag een beetje spelletjes doen op de computer daar wordt je ook niet vrolijk van....wordt nog vervolgd.

Wij wensen jullie een prettige jaarwisseling (voorzichtig met vuurwerk!) en spreken elkaar volgend jaar weer!

Liefs Terry, Esmeralda, Tycho en Tara.

Anonymous said...

Hey hello overthere!

Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben in dat verre Amerika.

Ik lees jullie blog niet vaak genoeg, maar ik heb de "laatste tijd" wat anders aan mijn hoofd, zoals jullie weten ;-D.

We wensen jullie een heel gelukkig en gezond 2007. Ons jaar is in ieder geval fabeltastisch begonnen.

Liefs,

Martin & Jolande