Sunday, March 04, 2007

Rustig weekje...

Zo, zondagmiddag. Tijd om een berichtje te plaatsen. Ja ja, een Budweisertje en wat Hollandse borrelnoten bij de hand, laat Bas maar tikken.

Nadat ik maandag m'n ouders naar het vliegveld had gebracht eigenlijk rustig aan gedaan. Je hebt dan toch wel een paar dagen dat je van slag bent. Daarbij werden de kinderen zieker en zieker. Allebei vreselijk verkouden en ontzettend hoesten. Gelukkig gaat het nu wel weer beter en is het ergste voorbij.

Woensdagavond is Sabina wezen scrappen, hobbiën om het zo maar te zeggen. Dit was bij Simpha thuis samen met Kiki (de juffen van Scott) en Jeanine. Het was enorm gezellig. Ze had dan ook een soort flashback. Het voelde aan als een avondje snijden met de meiden. Lekker beppen en freubelen. Ze was dan ook pas tegen 23:30 thuis.

Donderdag is het hier echt heel slecht weer geweest. Veel regen en onweer. Wellicht hebben jullie er wel iets over gelezen over de tornado's in Alabama en Georgia. Dat was wel 2, 3 uurtjes bij ons vandaan, maar toch. Je moet er niet aan denken dat het jezelf overkomt. De huizen zijn hier veelal van hout en die zijn dus echt zo weg als er een tornado langskomt.

Ja en dan is het alweer bijna weekend. Toen we vrijdag naar school wilden gaan bleek het een puinhoop op de weg. Op de I-285 kwam Sabina al een ongeluk tegen met 4 auto's die ik net had gemist, ik was 5 min. eerder weg. En toen ik richting de I-75 ging, zag ik het al. Alles stond vast. Ik had om 9:00 een presentatie voor de management board, dus ik zag m'n geest al dwalen. Gelukkig was ik net op tijd, maar Sabina had meer pech. Er was downtown Atlanta een bus van het viaduct afgereden en de I-75 South was helemaal afgeloten. Het was echt een heel erg ongeluk. Een bus met een baseball team waarvan 6 doden en 9 zwaargewonden. Dit is een hele belangrijke noord-zuid ader met 6 tot 7 rijbanen aan 2 kanten. Iedereen pakte dus de backroads en alle wegen zaten overvol. Tegen 9:45 was ze op school en dus niet de enige die te laat was. Normaal doe je er zo'n 30 minuten over, maar nu dus dik een uur.

We zijn vanmorgen naar de Dekalb Farmers Market geweest. Dit is een hele grote internationale markt waar je van alles kunt kopen. Tom ingesteld en koersen maar. De snelste weg was binnendoor dwars door Atlanta heen. Het ligt eigenlijk precies aan de andere kant van de stad voor ons. Zie je weer eens een andere kant van Atlanta. Heel veel vervallen huizen en plekken waar je 's avonds liever niet alleen komt zullen we maar zeggen. Maar goed, we hebben leuke dingen onderweg gezien en we kwamen uiteindelijk bij de markt aan. Je kunt het een beetje vergelijken met een Oosterse markt in Beverwijk. Echt heel veel speciale dingen die je normaal niet in de winkel kunt vinden. Zelfs op de visafdeling zwommen de vissen nog. Veel verser kun je ze dus niet kopen. Scott en ik vonden het wel interessant, maar mama liep met Jill snel verder. Wat een lucht! :-) . Leuk om eens te zien, maar niet echt een winkel voor ons. We gaan liever naar Harry's. Een veel mooiere zaak.

Nog een weekje en dan vlieg ik voor een kort bezoek terug naar Nederland. Zondag vlieg ik voor een workshop naar Nederland. Mijn aanwezigheid werd toch wel erg op prijs gesteld, dus dan ga je maar. Ik vlieg donderdag weer terug, dus het zijn maar een paar dagen. Het zal wel vreemd zijn. Alleen terug naar Nederland, niet in mijn eigen bed, maar in een hotel in Amsterdam en dan weer terug naar "huis". Ik heb geen tijd om nog wat bezoekjes af te leggen, daarvoor is de tijd te kort. Alle dagen en avonden zijn vol gepland.

Zo iedereen is weer even op de hoogte van onze belevenissen hier.

Groeten van ons allemaal.

No comments: