Wednesday, April 08, 2009

Onze Jill in het ziekenhuis

Hallo allemaal,

zoals sommige van jullie wel weten loopt Jill al een tijdje te kwakkelen. Een paar weken geleden leek het erop dat ze een blaasontsteking had. Na 2 kuren leek het allemaal goed te gaan, maar helemaal lekker ging het toch niet. Ook had ze een "frambozentong" wat leek te komen door de streptokokken bacterie die roodvonk veroorzaakt.

Maandag en dinsdag kwam daar ook nog koorts bij en sinds gister klaagde ze over pijn in haar knieholte. Dus vanmorgen toch maar weer naar dr. Odijk. Er zit toch blijkbaar iets in haar lichaam wat er niet hoort.

Gelukkig heeft dr. Odijk ons direct door verwezen naar de kinderarts in het MCA en hij meldde meteen dat ze waarschijnlijk wel moest blijven. Om 14:00 uur moesten wij ons daar melden en dat heeft tot 17:00 uur geduurd. Eerst een gesprek met de kinderarts over de afgelopen 4 weken. Ondertussen was de koorts weer opgelopen en meette de arts 40,4 graden in haar oor. Vervolgens werden we doorgestuurd naar de röntgen afdeling voor een foto en een echo om te zien of er vocht danwel een bacterie in de knie zelf zit. Gelukkig was dat niet het geval bleek later.

Jill moet echter helemaal niets van witte jassen en medicijnen hebben, dus er is vanmiddag heel wat afgehuild. Bij het gesprek met de arts ging het allemaal nog wel, maar later bij de foto's vond ze er weinig aan. De zuster vroeg welk been het is en mevrouw zegt ongekend vinnig: "Dat zeg ik niet."

Maar goed, zo tegen 17:30 kwamen we op de kinderafdeling en werd het infuus aangelegd. Natuurlijk niet een fijn klusje, ware het niet dat er eerst een pleister werd geplakt, zodat de huid verdoofd werd. Op die manier doet het aanbrengen van het infuus geen pijn. Dat ging redelijk, maar de tranen vloeide rijkelijk. En dat gaat je natuurlijk als ouders door merg en been.

Daarna mocht ze terug naar de kamer en mocht ze op het bed gaan liggen en werd ze ook wat rustiger. Ze moet waarschijnlijk wel een paar dagen blijven. Vannacht is Sabin bij haar en hoe het allemaal gaat verlopen moeten we nog maar even zien.De grote vraag waar we morgen antwoord op hopen te krijgen is:"Wat is dit, waar komt het door en wat gaan ze er aan aan doen?" Nog even afwachten dus toch maar totdat urine, bloed en kweek goed onderzocht zijn.

Ik zal jullie via de blog op de hoogte houden van het wel en wee.

Groet,

Bas

No comments: