Tuesday, July 07, 2009

Update over de verbouwing

Hallo allemaal,
zoals beloofd zou ik nog een update sturen over de verbouwing. Het is al weer een tijdje geleden en het gaat nu erg hard. Na mijn vorige bericht is er weer enorme vooruitgang geboekt. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Aan de buitenkant is het nu bijna klaar. De pannen liggen er op en het metselwerk is nu klaar. Terwijl ik zit te typen is Mike van de Fa. Offeringa druk bezig met voegen.

Zie hieronder een foto van voor en na het plaatsen van de kap. Vond ik wel een interessant plaatje. Let ook vooral op het bord aan de voorkant van de steiger. Sinds William had gezien dat de beelden van de verbouwing de "hele wereld over gaan", moest er maar snel een bord geplaatst worden. OK, mocht het niet goed te zien zijn, onze aannemer is de Fa. Offeringa, dit is hun website en wij zijn dik tevreden! Zo, als dat geen extra korting oplevert, dan weet ik het niet meer. :-)

Ook binnen wordt het al erg mooi. De dakramen en kozijnen zitten er inmiddels in, alle installatie werkzaamheden zijn klaar en het elektra zit er ook al in. Er wordt nu druk gewerkt aan de afwerking, zoals het aftimmeren, kozijnen en gipsplaten tegen de wanden.

Dat er af en toe kunststukjes uitgehaald worden, blijkt maar weer eens uit deze 2 foto’s. Op de eerste foto zie je alle leidingen die achter het knieschot zaten. Dit waren de afvoeren van het bad, de WC, de stuifzuiger leiding, de ontluchting voor de standleidingen en de afvoeren van de CV. Deze zaten allemaal in de weg en moesten weggewerkt worden. Op de 2e foto zie je dat dit inderdaad gelukt was. Dat noem ik nog een eens een sterk staaltje werk.

Als alles goed gaat, zijn de mannen aan het einde van de week klaar. Dan kunnen wij verder met schilderen en behangen e.d.

Ik zal zeker weer een berichtje plaatsen en wat foto’s van binnen nemen. Tot nu toe zijn wij dik tevreden met het resultaat en zijn we blij dat het van de gemeente wat groter moest.

Groeten van ons.

No comments: