Tuesday, September 22, 2009

Update over school en andere dingetjes...

Zoals ik al in de vorige post had aangegeven is Jill voor het eerst naar school gegaan. Alles is prima gegaan. Ze voelde zich helemaal thuis en ook volgens juf is het net alsof ze er al gewoon bij hoort. Nog een paar weekjes en dan mag onze kleine meid naar de kleuterschool. Ze heeft er echt heel erg veel zin in, dus dat gaat vast wel goed komen.

Vorige week was er feest op de Zeppelin, de school bestond namelijk 10 jaar. De hele week waren er allerlei activteiten en stond het thema grootmoederstijd centraal. Op woensdag mochten alle kinderen verkleed naar school komen. Zo ook Jill, want dat is de dag dat zij mag oefenen, dus mevrouw had weer mazzel.

Het was allemaal leuk gedaan en de kids hebben een leuke week gehad. Op donderdag lag er zelfs een kunstijsbaan op het schoolplein. En dat met 20 graden buiten!

Dit jaar zijn Marit en Sabina klassenmoeder voor groep 1/2B. Ze had toch nog niet zoveel te doen. ;-) Maar goed, waar een wil is, is een weg en drukke mensen hebben altijd tijd toch? De taak van de dames is om de juffen te ondersteunen bij diverse activiteiten, zoals feestmutsen maken, assistentie verlenen bij de diverse december feesten enz. enz. Zij hadden zich opgegeven en werden met een overmacht aan stemmen gekozen. :-)

Er komt dan altijd een foto op het prikbord, zodat iedereen weet wie de moeders van welke kids klassenmoeder zijn. Dat is wel handig, want na 2 jaar weet ik nog steeds niet welke moeder bij welk kind hoort. Maar ja, ik ben er ook alleen op donderdag.Verder zijn we afgelopen weekend met de vrienden op pad geweest. We gaan al jaren samen het 3e weekend van september op stap. Het ene jaar een weekendje en het andere jaar een dagje. De organisatie van dit jaar, was het organiseren van het dagjeen was in handen van Sandra, Hans-Peter en ons. We hadden een leuke programma opgezet, dit keer in Volendam. Om 12:00 uur werden we opgehaald met de bus en naar Volendam gebracht. Daar hebben we eerst een lunch gehad bij Smit-Bokkum en daarna een speurtocht door Volendam en met z'n allen op de foto in klederdracht. Afsluitend lekker eten en 's avonds nog een kroegentoch door Volendam. Om 23:00 uur stond de bus weer klaar en bracht ons naar Heerhugowaard. Helaas heb ik nog geen foto's. Deze staan nog op het toestel en ik zit nu in de VS en heb de foto's niet bij me. Maar die houden jullie tegoed. We hadden echt prachtig weer en al met al was het een erg leuke dag. Dat bleek ook uit de reacties die we hebben gekregen.

Dan zijn we ook nog bezig met het afmaken van de inrichting voor de nieuwe kamers. Alles is inmiddels in de latext gezet, zodat we verder kunnen met plamuren, verven en behangen. Pfff, waren er wat meer weekenden...

Zoals ik al zei ben ik vanmiddag voor een week geland in de VS en ik kan zeggen dat het hier echt hondenweer is. Ontzettend veel water. het komt echt met bakken uit de lucht. Wegen zijn afgesloten, onbegaanbaar, scholen zijn dicht. Dit heb ik hier nog nooit gezien. Ik ben hier wel eens geweest met Tornado watch alerts enz., maar dit was heel heftig. Ik zag het al vanuit de lucht. De lokale krant heeft er een aantal foto's van genomen, en die kun je hier zien. Zelfs de connector (2x 6 banen breed) was vanmiddag een tijd afgesloten. En vanmiddag hoorde ik dat de kelder van Tjeerd en Kiki ondergelopen was. Er stond zo'n 60 cm water in de "basement", wat helemaal ingericht was. Jongens wat erg, dat wordt weer heel veel werk. Morgen schijnt het wat beter te worden, dus daar hopen we dan maar op.

Groeten van ons.

No comments: