Friday, September 25, 2009

Het water zakt...maar voor hoelang

Hier nog een update voordat ik weer terug vlieg naar Nederland. Hieronder zie je een foto hoe Canoe er nu bij ligt. Canoe is een top restaurant en wij kwamen daar met het werk vaak. Voor Canoe heb je nu een canoe nodig..., hoe wrang.

Hieronder heb ik nog een paar links geplaatst met foto's die gemaakt zijn door de ajc, zeg maar het NHD van Atlanta. Klik hier en hier.

De meeste overstromingen hebben plaats gevonden in de buurt waar wij woonden. De meeste gebieden konden wij bereiken binnen 15 minuten met de auto. Het gekke is overigens dat bij wijze van spreken 200 meter verder helemaal niets gebeurd is. Alles ziet er nog keurig uit. Ik ben gister nog even met Tjeerd door een normaal hele mooie wijk gereden. Daar was goed te zien aan de tuinmuren hoe hoog het water daar heeft gestaan. Op diverse plaatsen stond het water zo'n meter hoog. Het water is nu wel weer weg, maar de drek blijft achter. Wat een bende. Overal afval containers om de spullen uit de kelders en huizen te halen. "Basements" zijn vrij populair hier en zijn meestal ingericht met slaapkamers, badkamers en thuisbioscopen. Als dat allemaal onder gelopen is, dan kun je dus heel veel weggooien.

De staat Georgia heeft nu wel de noodtoestand afgekondigd in een aantal "counties", deelgemeenten, zodat er noodfondsen komen om wegen en bruggen te repareren. Niets daarvan gaat naar de bevolking, die moeten het allemaal zelf oplossen. Maar dan komt wel de American spirit omhoog. Overal zijn inzamelacties en iedereen probeerd de getroffenen te helpen. Maar is is vanmorgen wel weer een "flood watch" afgegeven voor vrijdag en zaterdag. Er wordt weer behoorlijk wat regen verwacht. Laten we hopen voor iedereen dat het meevalt.

Het weer is verder deze week prachtig. Zonnetje, bijna 30 graden. Ik vlieg vandaag, vrijdag, weer terug naar huis. Heb het wel weer gehad hier deze week. Heel veel werk gedaan en nog meer gekregen in verband met mijn nieuwe baan. Dat, en met de geruchten over de verkoop van pharma, heeft deze week weer een hoop energie gekost. Dus lekker naar huis en van het weekend plamuren enz., want de klus thuis wacht ook weer.

No comments: