Tuesday, September 22, 2009

Wow, wat een weer....

Ik vertelde gister al over het slechte weer. het was echt niet normaal. Er viel binnen 36 uur op sommige plaatsen 30 inch regen, dat is 760 mm. In Nederland valt gemiddeld in het hele jaar tussen de 690 en 900 mm regen.

Een collega vertelde dat hij snel 15 cm water uit zijn zwembad had laten lopen, maar binnen 4 uur stond het water weer tot aan de rand.

Gister reed ik nog van het vliegveld naar het hotel en reed over de I-285. Daar staat nu allemaal water. Dit is een belangrijk knooppunt naar Alabama.Klik hier voor meer foto's. Dit is op het stuk vlakbij waar wij woonden. O.a. bij de grote Kenworth vrachtwagen dealer. Hier reed ik gistermiddag nog, maar nu is alles daar dicht.

De governeur van Georgia heeft contact gehad met president Obama of ze de noodtoestand af kunnen kondigen om op die manier extra fondsen aan te kunnen wenden voor het herstel. Meer dan 100 wegen zijn afgesloten en 12 bruggen verwoest. Vele van de normaal kabbelende beekjes zijn veranderd in kolkende watermassa's. Veel mensen zijn hier niet voor verzekerd en als ze dat wel zijn, dan is het nog maar de vraag of er uitgekeerd wordt. Daarbij moeten mensen vandaag "gewoon" weer aan het werk.

Wat mij overigens een beetje verbaasd is dat er zo weinig te vinden is op sites als De Telegraaf, die normaal er wel als de kippen bij zijn als er sensationeel nieuws te melden is.

No comments: