Saturday, June 13, 2015

Nog 22 nachtjes slapen…..

Al weken is het tijd voor een update, maar het is in huize Ursem hollen en vliegen. Gewoonweg geen tijd of… maken we geen tijd om de blog bij te werken? Het in ieder geval rete druk, met alles wat er is gebeurd, geregeld, nog komen moet en wat “normaal” doorgaat.

Eigenlijk weet ik ook niet zo goed waar we moeten beginnen, dus maar even een paar highlights van wat wij denken dat jullie leuk vinden om te weten. Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het wel.

Onze vakantie in Voorthuizen was heerlijk. We hebben genoten met elkaar en van ons tweede huis op wielen. Alle seizoenen in drie weken meegemaakt, maar dat mocht de pret niet drukken.

De visums zijn binnen. Op 12 mei zijn we naar de Amerikaanse ambassade geweest. Na het nodige ingevuld, beantwoord en betaald te hebben konden we weer richting huis. Na nog geen week hadden we alle paspoorten inclusief visums weer binnen. Erg fijn.

We hebben een huis!!! Het was niet makkelijk. De markt is een beetje overspannen daar. Vandaag op realtor (zelfde als funda), maar eigenlijk gisteren al bijna verhuurd. Frustrerend, maar we kunnen er niets aan doen. We hadden 8 huizen doorgegeven die we wilden bezichtigen twee weken terug, althans Bas dan hé, ik ging mee via facetime. Uiteindelijk zijn het er 2 geworden, de rest was al weg en moesten we min of meer direct beslissen. Dat hebben we dan ook maar gedaan. We gaan alvast oud-bejaard wonen, alles gelijkvloers. Aankomende maandag krijgt Bas de sleutel, dan zullen we ook wat foto’s posten. Adres geven we persoonlijk door en niet via de blog. Het huis ligt in een mooie buurt op fietsafstand van de school en het community center (Restaurant, zwembaden, tennisbanen en sportschool).Verder is de caravan verkocht en ook de Audi zijn we kwijt. De caravan verkopen nam veel tijd in beslag door twijfelende kopers, maar de Audi was binnen 24 uur verkocht. Je weet het ook nooit. Nu alleen de Nissan nog, maar die willen we toch wel graag tot het einde blijven rijden.

Afgelopen dagen zijn onze spullen ingepakt. Drie dagen lang verhuizers in huis, maar het is allemaal prima verlopen. Het was een leuke ploeg, er werd hard gewerkt en veel gelachen. Ondanks dat we al heel veel hadden opgeruimd, weggegooid of weggezet, bleef er voor de heren toch nog genoeg over om in te pakken. Jeetje, wat heeft een mens een spullen. Gisteren om 12.00 uur reed de container weg. Deze gaat maandag op de boot en komt, als alles voorspoedig verloopt, de 27ste aan in Jacksonville. Als het dan met inklaren ook goed gaat, dan zien wij onze spullen weer op 8 juli.Scott en Jill vonden het de afgelopen dagen wel lastig. Hun spullen ingepakt te zien worden, hebben ze als vervelend ervaren. En zij nemen zo langzamerhand natuurlijk ook afscheid van diverse mensen, sporten en clubs. Voor ons zo nu en dan al niet makkelijk, laat staan als je 11 en 9 bent.

De komende weken staan in het teken van de laatste dingen inpakken en voorbereidingen voor als we daar aankomen. Social Security Numbers (BSN in Nederland), rijbewijzen halen (theorie en opnieuw afrijden), gas water en licht regelen, Wifi (van levensbelang tegenwoordig), auto's, mobiele telefoons, medische keuring voor school, inschrijven op school, etc etc. Genoeg te doen dus. We houden jullie op de hoogte!

No comments: