Monday, July 13, 2015

Een week later.....

Inmiddels zijn we een week op Amerikaanse bodem. De kop is eraf. We hebben het naar ons zin en mixen vakantie met "moet" zaken. Vakantie is dan lekker bij het zwembad liggen, uiteten en zo nu dan shoppen voor fun stuff in die heeeele grote winkels hier. De "moet" zaken zijn alle dingen die geregeld of aangeschaft moeten worden. Zo hebben we afgelopen woensdag drie uur bij de Best Buy doorgebracht. Hadden we eindelijk een wasmachine en droger.....niet leverbaar. Volgende wasmachine en droger......pas leverbaar op 9 augustus (duhh). Volgende wasmachine en droger...veel te duur. Enfin, drie uur later zonder wasmachine en droger de deur uit. Wel met "i want to break free" stofzuiger, stoommachine voor vloer, koffiezetapparaat en föhn.

Waterkoker bij de Target gehaald en toen op naar de Home Depot waar we binnen 5 minuten de wasmachine en droger vonden die we wilde. Binnen 10 minuten was deze besteld en binnen 15 minuten betaald. Zouden maandag geleverd worden. Groot was dan ook de verbazing dat we gisteren gebeld werden dat er niet was betaald. Euhh, we hadden toch echt het bonnetje al in de portemonnee en ons bankafschrift liet ook wat anders zien. Terug naar Home Depot waar uiteindelijk bleek dat er een fout was gemaakt. Excuses voor het ongemak en geld voor een wasbeurt bij de wasserette mee. Das dan toch wel weer netjes. Als het goed is komt het een en ander nu woensdag aan.

Ook waren we een ochtend kwijt aan de medische keuring van de kids. Dit is nodig voor het inschrijven op school. Stelt niet heel veel voor, maar ach er wordt geld verdient :-). Inentingen worden namelijk gewoon overgeschreven vanuit de kaarten die we mee hadden uit Nederland. Daarna meten en wegen en vervolgens naar een arts. Deze luistert naar hart, longen, kijkt ogen, oren en neus na evenals reflexen. Twee formulieren rijker de deur weer uit.

Bas is geslaagd voor zijn theorie en rijexamen. Topper!!! Had van de 50 vragen, 3 foutjes en heeft 10 minuten moeten rijden. Mooi is dat je, je rijbewijs gelijk meekrijgt.Vrijdag kwam de luchtvracht aan. Vervoer hiervan is allemaal prima gegaan. In de luchtvracht zat emmer met dweilen, dus ik kon helemaal los. Want het huis is voor het oog wel schoon, maar als je goed kijkt..... We zijn nu dus al een aantal dagen aan het schoonmaken en dat is echt geen overbodige luxe. Scott kan prima overweg met de stoommachine en heeft inmiddels de hele vloer gedaan en een gedeelte van de badkamer. Jill zorgt ondertussen voor eten en drinken en helpt ook waar ze kan. De kids zijn echt super. Ze moeten veel wachten en helpen, maar allemaal bijna zonder gemopper.

Het weer is heerlijk, maar 's middag wel heeeeel errrruuuggg warm. En elke dag een fikse onweersbui met een bak regen. Daar moeten we echt even aan wennen. Maar zoals collega's van Bas hebben gezegd; als je deze drie maanden overleeft, dan kun je hier prima wonen.

Het wachten is nu op de container. Ja, helaas nog steeds niet gearriveerd. We weten dat container afgelopen maandag gelost is in port Savannah, maar daarna is het een groot zwart gat. Heel apart voelt dat. We worden gebeld als de douane de container vrij geeft, maar dat duurt doorgaans wel 5 tot 8 werkdagen. We gaan nu maar van aankomende vrijdag uit, alles eerder kan alleen maar meevallen. Want hoe leuk het ook lijkt, we zijn het hotel eigenlijk wel een beetje zat.

We keep you posted.
5 comments:

Unknown said...

Goed om te lezen zeg! Geniet nog van alles wat komen gaat. Dikke kus en liefs van ons, Jochem en Monique

Jill Ursem said...

Ontzettend leuk mama !! Ik herken alles terug wat we gedaan hebben

Jill Ursem said...

XXX

Anonymous said...

Ik heb jullie site eindelijk gevonden

Anonymous said...

Sabina je zal wel denken, wie heeft jullie site gevonden ??
Dat ben ik het het vriendinnetje van je moeder,al 50 jaar...raad je het al ????

Groetjes de Sompies...