Tuesday, July 21, 2015

Weer een week verder…..


...en nog steeds geen container. Zoals in de vorige blog vermeld is de container gelost in Port Savannah op maandag 6 juli. Daarna was het stil. Afgelopen maandag werden we verrast met de mededeling dat onze container was uitgekozen voor een VACIS examen. Dit wordt willekeurig gedaan en houdt in dat er een extra X-ray van wordt gemaakt. De container hoeft dan niet geopend te worden. Woensdag kregen we van ons contactpersoon te horen dat de container “first in line” was. Hierna was het weer angstvallig stil rondom het container verhaal. 

Vanmorgen daarom maar weer eens het contactpersoon gebeld. Helaas, ze kon ons geen goed nieuws geven. De United States Customs Border Protection  heeft iets (?????) gezien en wil nader onderzoek. Wat het is en wat het onderzoek inhoudt, kan niemand ons vertellen. En hoe lang het een en ander gaat duren, horen we natuurlijk helemaal al niet. Heel erg vervelend allemaal, want vanaf morgen kunnen we ook niet meer in het hotel blijven, deze is volgeboekt. Dus morgen verhuizen we naar een ander hotel en mocht het nog langer duren dan gaan we op zoek naar een gemeubileerd appartement.

Is huurspullen dan geen optie, horen wij jullie denken. In ons eigen huis huurspullen zetten is niet de beste optie. Omdat we niet weten wanneer de container komt, kunnen we ook geen harde afspraken maken. Daarnaast moet huren minimaal 1 maand en moeten we, in tegenstelling tot Nederland, hier echt vanaf alles huren.

Tja, hoe vulde de dagen zich dan tot nu toe? Ach, het huis blinkt bijna tegen je op, zo schoon (was echt geen overbodige luxe hoor). Verder hebben we de kinderen inschreven op school, is de klusjesman  geweest om het een en ander te repareren, zijn de mensen van het alarmsysteem geweest voor een update en uitleg, zijn mijn nieuwe vriendjes gebracht Jhebben we de huurauto ingeleverd en maar weer een nieuwe uitgezocht (eigen auto’s zijn nog niet gearriveerd), gezwommen in het zwembad van de wijk, heb ik een social security card aangevraagd (1.5 uur op het department van social affairs),  grote boodschappen gedaan (2,5 uur onderweg in de Publix) en hebben we gisteren een heerlijke dag gehad in Aquatica met familie. Laurens (neef), Jenneke, Jordy, Dani (vriendje Scott uit klas) en Romy (vriendinnetje Jill uit klas) maken een rondreis door Florida en we hebben elkaar getroffen in het Wet & Wild Park van Seaworld. Super gezellige en leuke dag gehad.Kortom, de dagen vullen zich evengoed wel, maar het zit ff niet mee. Bas is vanmorgen weer begonnen met werken en dan kom je natuurlijk toch het liefst vanuit huis, in plaats vanuit een hotel. Daarbij heeft Bas de auto nodig, wat ons ‘gekluisterd’ aan het hotel houdt. Morgen kunnen we gelukkig onze 1e eigen auto ophalen, de Audi A3 voor Bas. Mijn auto komt eind Augustus, maar als ie in een container komt, dan wordt het wellicht Oktober. J


Liefs van ons

1 comment:

Anonymous said...

Goed shirt Scott heb jij aan !!
Groeten Gert-Jan Ursem uit Spanbroek