Monday, August 24, 2015

Het wordt al een heel klein beetje gewoon....

En zo is week drie van het 'normale' leven alweer van start gegaan en zijn de voorgaande weken echt omgevlogen. De kinderen gaan naar school, Bas naar zijn werk en ik probeer ook een ritme op te bouwen. We worden vooral opgeslokt door school (lees huiswerk), werk, sport en het huishouden (ja..... ook hier moet gewoon schoongemaakt en gestreken worden).

De kinderen gaan rond 8.00 op de fiets naar school. De school opent haar deuren om 08.00 uur en vanaf dat moment mogen ze ook de klas in. Ze moeten om 08.25 in de klas klaar zitten en om 08.30 uur begint de les. Ze zijn om 14.50 uur uit en om circa 15.00/15.15 weer thuis. Even wat drinken en wat lekkers en dan aan het huiswerk. Das behoorlijk veel en door de taalbarrière ook nog behoorlijk pittig. Zoals jullie weten doet Scott nog een keer groep 8 (6th grade), maar we hebben toch echt wel het gevoel dat ze hier al verder zijn en we al bezig zijn met middelbare school zaken. Ook Jill heeft behoorlijk wat testen en projecten die op haar afkomen. We zitten dan tot ca. 5/6 uur (afhankelijk of er gesport moet worden) aan het huiswerk en dan ook 's avonds nog vaak. Maar beiden slaan zich er onwijs goed doorheen. De eerste cijfers en waarderingen zijn binnen en die zijn meer dan goed.


Scott traint inmiddels drie keer in de week (dinsdag, woensdag en donderdag) en zoals alles is dat niet om de hoek (20 min rijden). Dus ook daar gaat tijd inzitten (wegbrengen, ophalen). Jill gaat eind deze maand beginnen met softballen. Afgelopen weekend haar tenue aangeschaft en ze is er helemaal happy mee. Jill gaat op recreatieniveau softballen en zal na de tryouts horen in welk team ze wordt geplaatst.
Bas heeft het ontzettend druk op zijn werk. En is blij dat hij hier nu is. Het niet meer reizen is toch wel heel lekker en dichtbij je team zijn, maakt de lijnen korter en makkelijker. Inmiddels ook nog weer wat meer mensen erbij gekregen door verschuivingen in de organisatie, dus al met al nog steeds uitdagingen.

En ik probeer regelmaat in de week te krijgen. Ben afgelopen week eindelijk maar weer eens begonnen met sporten en heb zelfs een tennis-clinic bijgewoond. Heb alweer geholpen op school en ben natuurlijk ook veel bezig met het huiswerk van de kids. Daarnaast heb ik de afgelopen tijd wat onderzoekjes gehad en helaas staat er een operatie in het vooruitzicht. Na onderzoek (bloed, echo, etc.) is duidelijk geworden dat ik galstenen heb. De grootste is 2.4 centimeter en das toch een behoorlijk steentje (als ze nu ook nog wat wegen, val ik misschien ook nog af :-) ;-). Hoe kom je eraan hoor ik jullie denken, belangrijker is hoe kom ik eraf, want de aanvallen zijn behoorlijk en ik ben er dan goed ziek van. Morgen heb ik dan ook een afspraak met de chirurg en dan hoor ik meer. Wordt vervolgd en het komt vast en zeker allemaal goed.

Afgelopen weekend hadden we ook nog het project "fietshelmen". Helaas, de kinderen moet eraan geloven. Wij dachten: 'eerst eens kijken hoe heet de soep gegeten wordt", maar na een officiële waarschuwing van de sheriff en een belletje van school of we hulp nodig hadden, hebben we ze toch maar gekocht. Het is namelijk gewoonweg de wet dat kinderen onder de 16 naar en van school fietsten met helmen. Ik mocht de foto erbij plaatsen, alleen als ik wel zou melden dat ze zich allebei "dood schamen". Maar het is niet anders en ook dit zal weer wennen. Er zal nog wel veel meer komen om aan te wennen........


4 comments:

Anonymous said...

Leuk weer om te lezen! De vlog van Jill is ook erg grappig.
Op welke termijn moet je geopereerd?
Heel veel sterkte! x Saskia

Unknown said...

Hoi Sabina,

Vorige week was ik nog bij HHNK, hoor ik van Paula dat je in Amerika zit. Wat gaaf!!
Leuk om je verhalen te lezen. Zo te horen redden jullie het daar wel met zn 4tjes :)

Enjoy!

Groetjes, Iris (van Erp)

Anonymous said...

Hallo Ursemmen,

De helmen kunnen er prima mee door.
Das ff niet zo mooi voor Sabina. Pijnlijk!

Zal idd wel behoorlijk zwoegen zijn met huiswerk en de taal...

Ik heb nog geprobeerd wat bij blog van 21-7-2015 te plaatsen.

Groeten Gert-Jan Ursem

Anonymous said...

Hallo weer een leuk verhaalt je jullie groetjes pap en mam