Thursday, January 25, 2007

Animal Kingdom

Dat hebben wij weer. Zitten we in de staat waar altijd de zon schijnt, pist het van de lucht. Gisteren was het gewoonweg koud en hadden we af en toe wat dikke druppels. Aan het einde van dag konden we nog net droog de parade zien. Toen snel naar de auto onder begeleiding van een paar spetters. En eenmaal in de auto begon het te plenzen. Het heeft echt de hele avond en nacht geregend en het is nu sinds een klein uurtje droog (donderdag 11.00 uur). Maar nog wel erg fris. We komen dus niet zoals gehoopt bruin verbrand terug. Enfin, dat mag de pret niet drukken. We hebben gisteren evengoed weer een heerlijke dag gehad.

Zoals gemeld zijn we van plan veranderd en naar Animal Kingdom gegaan. Zo rond de klok van 10.00 uur waren we op het park. Toch maar jassen aangedaan en Bas van korte naar lange broek geswitched, want erg warm was het niet. Dit park heeft een compleet ander concept als Magic Kingdom. Het is echt niet te vergelijken. Af en toe hadden we het idee niet meer in Amerika te zijn. Wat een junglegebied. Na bij de ingang diverse dieren (voornamelijk vogels) te hebben bekeken op naar Dinoland U.S.A. Dit gedeelte kan je vergelijken met een kermis. Scott samen met Bas aan boord van een vriendelijk dinosaurusje gegaan voor een vliegavontuur (net zoiets als Dombo). Verder was Scott eigenlijk overal te klein voor en Jill natuurlijk helemaal.

Via de buitenrand doorgelopen naar het Azië gedeelte. Op onze route kwamen we langs een nieuwe attractie; Expedition Everest-Legend of the Forbidden Mountain. Dit zag er zo spectaculair uit dat Bas even voor een ritje ging. Na zo’n 20 minuten wachten kwam ie terug. Het was onwijs gaaf. Doorgelopen naar de Maharajah Jungle Trek. Hier kon je via een uitgestippelde route lopen langs onder andere herten, vogels, een super grote Komodovaraan, tijgers en vleermuizen. Vanuit hier op naar Rafiki’s Planet Watch. Met een treintje werden we gebracht naar een junglegedeelte waar tussen de bomen van alles werd verteld over kleine insecten. Dit door middel van borden en plaatjes. Op het eind was er een kleine kinderboerderij. Onze kleine held wilde wel naar binnen, maar na een tweetal schuchtere aaitjes was het “noeg” geweest. Tussen de bomen wat gegeten en gelachen met een pratende en bewegende vuilnisbak.

Op naar de volgende attractie. Deze was gelegen in het Afrika gedeelte. Onderweg kwamen we de aap uit het Jungleboek tegen. Dat was natuurlijk weer helemaal goed. Handtekening halen (ging alleen niet vanwege zijn grote plastic handen) en op de foto. Nu gingen we mee met de Kilimanjaro Safaris. In een soort van open vrachtwagen werden we door de savanne heengereden. Hier leven giraffen, olifanten, leeuwen, krokodillen en nog vele andere dieren ‘vrij’ in de natuur. Het was een zeer leuke tocht met een goed vertelende chauffeur. We merkten alleen dat de kinderen niet erg getriggerd waren. Animal Kingdom is heel leuk voor de wat oudere kinderen en volwassenen. Maar Scott en Jill waren elke keer na 5 seconden uitgekeken. Ze waren wel enthousiast hóór. Zeker op de safari; “kijk papa, een baby olifant” en Jill vond het gehobbel vreselijk leuk, maar het was tekort.

Dus op naar het kamp van Minnie en Mickey. Hier waren de grote favorieten van onze kinders weer te bewonderen. Minnie, Mickey, Goofy en Donald waren allemaal in outdoor kleding en stonden klaar voor een hand, een hug en een foto. Van Donald natuurlijk ook nog even zijn handtekening gehaald.

Ondertussen was het nabij 16.00 uur en zijn we langs de route gaan staan waar de parade voorbij kwam. Dit vonden wij toch eigenlijk wel een van de leukste dingen van de dag. En ook Scott en Jill genoten met volle teugen. Het is zo bijzonder om te zien hoe enthousiast ze zijn als er weer een vriendje langskomt. Zelf Jill herkent ze al. Dat is echt super. En toen was het, zoals gemeld, rennen naar de auto. Vlakbij het vakantiehuis nog wat gegeten en rond 18.30 uur waren weer thuis. Beide kindjes hadden niet geslapen dus die meteen naar bed en ik zal eerlijk bekennen, wij zijn niet veel later gegaan. Het was een vermoeide, maar wederom geweldige dag.

2 comments:

Anonymous said...

Heee ice beer en sabine,zo tezien en telezen hebben het jullie heerlijk daar. Hier is ook alles nog goed hoor! HA HA.We gaan van 2 tot 10 maart naar oostenrijk met ilse en bernhard nog even lekker skien.Ice beer wordt het daar ook nog skien? Ik las net in de 4 sprong over jullie site dus meteen even kijken,leuk hoor. Hebben jullie ook skype dan kunnen we elkaar eens goedkoop spreken.(skype is Gerrie Mak)DE groetjes niels en gerrie

Anonymous said...

hallo Allemaal.Wat een prachtige verhalen en mooie foto,s. Dat zullen jullie ongetwijfeld nooit meer vergeten. Maar waar ik jullie heel hartelijk voor wil bedanken is de kaart die ik vandaag kreeg voor mijn verjaardag. Ik was blij verrast, omdat je dat toch niet verwacht. Heel atent. Ik hoorde dat bas z,n ouders binnenkort op bezoek komen nou dat is wel heel erg leuk. En dan in maart Opa en oma de Boer wat een feest allemaal. nou en als die dan weer naar huis gaan begint het al weer aardig op te schieten. En voor je het weet staan jullie weer met z,n allen op schiphol. Wij wensen jullie nog een hele fijne tijd .groeten en liefs van ome Piet en Tante carla.