Monday, January 29, 2007

Een dagje rust en opnieuw Magic Kingdom

Zoals jullie in het vorige artikel al konden lezen begon de dag met regen, regen en regen. Wij hadden deze dag toch al als rustdag bestempeld, dus het kwam ons niet zo slecht uit. Wel lekker hoor zo’n dagje, zelfs papa heeft ’s middags geslapen. De vermoeidheid kwam er waarschijnlijk uit, zullen we maar zeggen. Sabina weer even de strijk gedaan, je hobby moet je toch bij houden!?!? ’s Avonds zijn we nogmaals met de auto naar Downtown Disney geweest om wat te shoppen en te eten. Een van de dingen die we daar gekocht hebben zijn Mickey Mouse kerstballen die je kon laten voorzien van een opschrift. Jill en Scott hebben nu in ieder geval een herinnering die jaarlijks weer terug komt.
Voor het eten hadden we dit keer gekozen voor een Italiaans restaurant; Don Pablo’s. Wel een beetje een fancy restaurant. Dat hadden we alleen pas door toen we er al zaten. We twijfelden nog een beetje of het wel zou gaan met Scott en Jill aan tafel, maar uiteindelijk hebben we allemaal heerlijk gegeten. Heel on-amerikaans. We gingen om 17:30 aan tafel en om 19:15 liepen we de deur uit. Na het eten werden we zelfs nog gecomplimenteerd met onze kids door de mensen van het tafeltje naast ons!

Vrijdag de laatste dag en terug naar Magic Kingdom. De dag begon al met stralend, maar fris, weer. Zo’n 10 graden, maar later zou het wel opwarmen. Of het de spanning was of het koude weer weet ik niet, maar Scott kon het niet droog houden. Eerst al in de rij voor de kaartjes snel naar binnen gegaan om naar de WC te gaan. Pffioe, net op tijd. Nog geen 10 minuten later op de ferryboot naar het park moest hij weer. Helaas geen WC op de boot en dus de broek nat. Bij de ticket controle maar snel naar de WC. Natuurlijk hadden we een extra set kleren mee, want je weet maar nooit. Toen ik daarmee aan kwam in de WC zegt hij:"Dat is effe slim papa!". Later op de dag ging het alleen nog een keer mis en toen haden we niets meer. Gelukkig was het aardig opgewarmd en droogde het snel. Het zal de spanning wel zijn.

OK, nog een keer op handtekeningen jacht en nog 1 keer naar Mickey en z’n vriendjes en Pooh en z’n vriendjes. Er misten nog een aantal handtekeningen. Zodra we in het park in kwamen, liepen we Knabbel en Babbel tegen het lijf en even later Katrien Duck.

Het mooie van vrijdag was dat we onze weg al wisten door het park. Daardoor konden we snel naar de dingen die we nog niet gedaan hadden. Fantasyland en Adventureland hadden we nog niet gezien, dus daar zijn we als eerste heen gegaan. Adventureland is een thema gedeelte over Aladdin. Daar stond het vliegende tapijt van Aladdin. Het leek erg op Dombo, maar dan met een soort tapijtjes. Scott vond het erg leuk. Hij had uitgevonden dat je met de hendels omhoog en omlaag kon, dus we gingen op en neer. In Fantasyland was er niet zo veel voor de kleintjes. Dit is een thema gedeelte over het wilde westen met Splash Mountain en een achtbaan waar Scott helaas net iets te klein voor was. Het was veel drukker dan maandag in het park en voor een de meeste attracties was het wachten 30 minuten of meer. Bij een aantal attracties kun je dan een Fast Pass halen. Hoe werkt dat? Je gaat naar de attractie. Daar staan een aantal automaten die je op basis van je kaartje een Fast Pass geeft. Je moet dan plm. een uur later terug komen en dan heb je een speciale ingang en sluit je vooraan in de rij! Die hebben we gebruikt om nog een keer de show van Pooh te bekijken en de avonturen van Peter Pan. In Tomorrowland staat een hele grote kartbaan en daar zijn Bas en Scott in geweest. Je rijdt op een soort rail en hebt zo’n meter bewegingsruimte. Je kunt dus wel sturen, maar niet crashen op je buurman. Scott vond het helemaal geweldig, zelf sturen! Halverwege was hij echter meer aan het zwaaien naar z’n buurvrouw. Terwijl wij in de rij stonden ging Sabina met Jill naar de speeltuin van Pooh. Daar kon ze heerlijk spelen en even uit de wagen. Erg leuk om te zien dat zij contact maakt met andere kinderen en direct samen gaat spelen, waar Scott erg op zichzelf gesteld is. We hebben ons ├╝berhaubt erg over haar verbaasd. Zowel op woensdag als vrijdag had mevrouw geen trek om te gaan slapen. Ze deed de schouderriempjes in de wagen af zodat ze alleen nog maar met het tuigje bij haar broek vast zat. Zo kon ze alles goed zien en slapen had ze echt geen tijd voor.

Het handtekeningen boek was bijna vol. We wilden nog erg graag de handtekening van Sneeuwwitje, Assepoester en Belle hebben. Dus maar weer in de rij gestaan, maar die ging dit keer redelijk snel. Om 14:00 begon de grote show op het kasteel, daar moesten we bij zijn. Leuk gedaan met Mickey, Donald, Goofy, de prinsessen, Peter Pan en Kapitein Haak. Na de voorstelling startte de parade van het kasteel naar Main Street. Deze was niet zo mooi als die in Animal Kingdom. Het was meer een typische Amerikaanse parade met veel vlaggen. En dan komt er een einde aan de dag en aan onze vakantie. Wij hebben ontzettend genoten. Het is een belevenis die wij nooit meer zullen vergeten en ik denk ook nooit meer zullen overtreffen. Wij hadden nooit verwacht dat die snoetjes van Scott en Jill je zelfs kunnen ontroeren. We gaan niet sentimenteel worden, maar het is een onderdeel van het ouderschap dat je zeker niet in de boeken leest! Schitterend! Natuurlijk staan alle nieuwe foto's ook op de site.

Magic Kingdom is echt prachtig voor kleine kinderen. We hadden gedacht dat Jill er nog te klein voor zou zijn, maar ze had alles in de gaten zodra er maar ergens een Disney karakter te zien was, dan riep ze al:”Kijk!”

Ik heb nog een aantal feitjes op een rij gezet:
Walt Disney World in Orlando bestaat uit 4 thema parken, 2 water parken, 23 hotels en resorts en een heleboel winkels. Totaal werken er hier 54.000 mensen en dat maakt WDW de grootste “single site” werkgever in Amerika. Per jaar worden er totaal 10 miljoen hamburgers, 7 miljoen hotdogs, 4 miljoen kilo patat en 150.000 kilo popcorn verkocht. Oh ja, dan heb ik het nog niet over de 50 miljoen colaatjes die hier verkocht worden. WDW is groot en de infrastructuur ook. Veel wegen, 3 banen is heel gewoon, en de “ringweg” van WDW lijkt op de ringweg van Amsterdam. De totale oppervlakte is ruim 120 vierkante km. Even ter vergelijk, de oppervlakte van de gemeente Heerhugowaard is 40 km2. Totaal is WDW dus 3x de grootte van Heerhugowaard.

4 comments:

Anonymous said...

Hallo Lui,

Wat weer een geweldig verhaal, hoe doen jullie dat toch elke keer. Geweldig om te lezen en volgens mij gaat het allemaal wel lekker daar in de USA.
Bij ons gaat het ook wel, Kees is afgelopen zaterdag uit het ziekenhuis gekomen hij heeft nog behoorlijk pijn, maar wat wil je de operatie is net een week geleden. Door de pijn kan hij de oefeningen niet allemaal doen en dat is natuurlijk jammer, maar goed we weten dat het nog een lange weg is. Onze club heeft het zonder de fam Kay goed gedaan 9-1 gewonnen!
Nou het gaat jullie goed en heel veel groetjes van ons.

Anonymous said...

Hi Bas and Sabina,
Very interesting to read about your American adventures! Sorry to hear about your home sickness Sabina,but really,that is a good sign! Effie(your and my Canadian sister)was in Disney- world last month as well with her daughter and family. Well now that I got your blog access,I am going to stay up to date. Have a great time in Atlanta! Regards,Peter

Anonymous said...

Hi Bas and Sabina,
Very interesting to read about your American adventures! Sorry to hear about your home sickness Sabina,but really,that is a good sign! Effie(your aunt and my Canadian sister)was in Disney- world last month as well with her daughter and family. Well now that I got your blog access,I am going to stay up to date. Have a great time in Atlanta! Regards,Peter

Anonymous said...

Hallo Sabina en Bas.
Even een berichtje uit Alkmaar.
Wat leuk jullie avonturen te lezen.Ik had al eens eerder gereageerd, maar er was iets mis gegaan met verzenden dus heb ik maar inlichtingen ingewonnen bij je vader. Dit is dus poging twee. Hopenlijk lukt het ditmaal wel.
Zelf heb ik net een wintersportvakantie achter de rug met veel verse sneeuw en prachtig zonnig weer. Mij hoor je niet klagen.
Ik heb het nieuwe appartement van je ouders bewonderd en moet zeggen dat het er geweldig uitziet.
Je moet nog even geduld hebben voordat je het zelf kan bekijken maar de tijd gaat snel, vooral met alles wat jullie beleven en bovendien komen ze binnenkort naar jullie toe.
Wij wensen jullie nog veel plezier (en natuurlijk moet er ook gewerkt worden) daar overzee en zullen jullie blijven volgen.
Liefs tante Ria en oom Sjaak.