Wednesday, January 24, 2007

Zondag, maandag en dinsdag op vakantie

En dan is het vakantie! Zondag zijn we om 8:45 vertrokken naar Florida. Het plan was om weg te gaan om 9:00, dus daar hadden we onze eerste winst te pakken. Het was nog wel koud in Atlanta, zo’n 7 graden. Buiten de omgeving van Atlanta, dachten we dat het erg leeg zou zijn, maar niets was minder waar. Nog steeds veel shoppies, restaurants en tankstations, maar tussen deze plaatsen vooral heel veel groen. Verder verbaasden we ons over de grote hoeveelheid auto’s onderweg. We hadden het wel wat rustiger verwacht. Onderweg nog even lekker een broodje gegeten. Bij zo’n 25 graden is het toch heerlijk zitten in het zonnetje.

Zo tegen 16:00 kwamen we in de buurt van Universal Studios en Disney en dat was goed te merken. Hier is alles er toch echt op ingesteld om veel mensen toegang te verlenen tot de parken. Grote snelwegen met heel veel banen. Er gaan gewoon meer dan drie banen de parken van Disney in. Tegen 16:30 hadden we de sleutels opgehaald en konden we ons huis in. Scott vond het erg spannend om naar binnen te gaan. Hij stond helemaal te springen voor de deur. Hij had al snel door dat je rondjes kon lopen door het huis en hij mocht zelfs z’n eigen kamer uitzoeken.

Maandag zijn we naar Disney Magic Kingdom gegaan. Het is onmogelijk om alles te vertellen, maar we zullen de hoogtepunten eruit halen. Alles was prima aangegeven en we waren vanaf het huis in zo’n 10 minuten op het park. Vanaf de parkeerplaats konden we op een treintje die ons verder het park in bracht. Het viel ons op hoe netjes alles was en hoe vriendelijk de mensen daar zijn. Maar goed, het park. Je komt binnen op een soort plein, Main Street USA. Scott die vond het helemaal geweldig! Hij stond te springen en te doen. Ongelooflijk! Dit was voor ons een moment om nooit vergeten. Als je die blik in de ogen van Scott en Jill zag, geweldig! We hadden al snel door dat je overal met de Disney karakters op de foto kon en dat je boekjes kon kopen waarin ze hun handtekening zetten. Dat wilden wij natuurlijk ook! Dus snel even een boekje gehaald en daarna als ware fans achter alle Disney figuren aan.

Vervolgens zijn we doorgelopen naar het kasteel van Cinderella en daar kwamen we in Fantasy land. Dit is voor de allerkleinsten, dus papa met Scott in de paardendraaimolen en in Dombo, een andere draaimolen. Verder was daar ‘It’s a small world after all’, in een bootjes langs allerlei culturen. Zowel Jill als Scott vonden het prachtig. Zo tegen 12:00 werd het wel tijd om even te eten en dat hebben we gedaan in het huis van Pinokkio. Met een volle maag liepen we naar de volgende belevenis, Pooh’s park. Zowel Jill als Scott vinden Winnie de Pooh erg leuk en het was dan ook een feest om met ze op de foto te mogen en zelfs te knuffelen met Pooh. Wederom geweldig om die snoetjes te zien! Daarna door naar het land van Mickey Mouse, want we moeten natuurlijk wel het huis van Mickey Mouse zien. En ja hoor, gevonden. Naast het huis van Minnie stond het huis van Mickey en gelukkig was hij thuis.

Heel mooi allemaal en heel veel vriendelijk personeel. Volgens de medewerkers was Mickey al de hele dag thuis en wachtte hij op ons. Scott snapt er natuurlijk niets van in het Engels, maar het is goed bedoeld. Sabina en Scott hebben nog een tijdje in de rij gestaan om handtekeningen te halen van Mini, Goofy en Pluto. Ook weer op de foto. Bas heeft een tijdje rond gelopen en Jill viel in slaap in de wagen. Met Scott nog in een kleine achtbaan geweest. Hij vond het allemaal prachtig. Ik had van tevoren gezegd dat het wel hard zou gaan. Toen we eruit kwamen was het eerste wat hij zei: “Papa, hij ging helemaal niet heel hard.” Daarna langzaam richting de uitgang gelopen op zoek naar een plekje om het vuurwerk te kijken en wat te eten. Daar kwamen we terecht in een restaurant waar Pooh en z’n vrienden rondliepen. Vooral Jill d’r snoetje was onvergetelijk. Geweldig vond ze het. Op de foto met Knorrie en Iejore en natuurlijk de handtekeningen scoren.

Sabina en ik werden er zelf fanatiek van! Daarna het schitterende vuurwerk bekeken en rond 18:45 richting de uitgang gelopen. Wat een schitterende dag! Lekker weer, zo’n 27 graden, een beetje bewolkt en zelfs een paar kleine pestbuitjes, maar die konden de pret niet drukken. We hebben besloten om woensdag naar Animal Kingdom te gaan en vrijdag nog een keer terug te gaan naar Magic Kingdom. We hebben nog niet alles gezien en willen graag nog een keer terug. Het is gewoon niet te beschreven. De eerste dag was dus eentje met een gouden randje. De belevingen van de kinderen, dat is zo geweldig om te zien. Af en toe ontroerend gewoon. Een dag om nooit te vergeten.

Vandaag hebben we lekker uitgerust en gezwommen in ons zwembad in de tuin. Lekker alle twee weer een middag naar bed, zondag en maandag was dat er bij ingeschoten. Wij hebben lekker in de tuin aan het zwembad gezeten met een boekje. Erg lekker hoor! Vanavond hebben we de auto gepakt naar Disney Downtown, een soort boulevard met restaurants en winkeltjes. Daar lekker gegeten in “Rainforest Park”, het was net de jungle met allerlei dieren die af en toe bewogen. Scott vroeg zelfs of die olifanten ook Scottjes aten. Dat hebben we dus maar even uit z’n hoofd gepraat.

Zo, dit berichtje komt weer tot een eind. Kijk ook even naar de foto’s. Helaas kunnen jullie alleen de foto’s met ons delen. Disney is nu echt zoiets dat je zelf moet zien!

No comments: