Monday, January 08, 2007

Het eerste korte weekje van het jaar

Zo,

de eerste week zit er al weer op. Dinsdag 2 januari 2007, de eerste dag van het nieuwe jaar op de zaak. Normaal altijd een dag van handjes geven en de beste wensen wensen. Hier niet, het is gewoon business as usual. Iedereen komt gewoon op kantoor en gaat aan het werk. Op zich wel makkelijk, maar toch ff wennen. In onze postbakjes lag een presentje van het management. Voor het eerst in de geschiedenis kwam de omzet van Solvay Pharmaceuticals in de VS boven de 1 miljard dollar. Dat was wel een moment om bij stil te staan.

Ik ben vorige week helemaal vergeten om een uitspraak van Scott te beschrijven. Ik belde even naar huis om te horen hoe het ging. Hoor ik op de achtergrond: "Mama, wie is dat aan de telefoon?" Waarop mama zei dat het papa was, zegt de wijsneus: "Mag ik papa ook even spreken?" Ongelooflijk, het klonk zo goed en duidelijk te verstaan. Wat wordt het toch al een kerel. Woensdag kwam hij naar ons toe met z'n voetbal. Hij was lek, maar Scott vertelde dat de batterijen op waren! Wij moesten natuurlijk vreselijk lachen, maar hij was er niet blij mee.

Woensdag was het heerlijk weer, dus tijd om er op uit te trekken. Maar ja, hoe doe je dat met parken alleen te bereiken met de auto en papa aan het werk? Nou, Sabina ging gewoon ff Googelen op het internet om een park te zoeken en vervolgens met de auto er naar toe. En nog het park gevonden ook! De kids vonden het heerlijk. Toen ze naar huis gingen zei Scott: "Dat was effe leuk mama!"

Vrijdag is Sabina met de kinderen samen met Charla, vrouw van David, en 2 van haar zoontjes naar Chuck E Cheese geweest. Een soort speelpaleis met van alles en nog wat waar je munten voor moet kopen. Je kunt dan kaartjes verdienen die je in kunt wisselen voor kadootjes. Voor Jill was er niet zo veel te doen, maar Scott had Scoop, van Bob de Bouwer, gevonden. Terwijl ze daar zaten is het hier vreselijk slecht weer geweest. Heel veel regen, het leek wel nacht, en in het zuiden van Atlanta een aantal tornado's.

De vlag gaat uit!!!! Deze week zijn we er achter gekomen dat onze boven buren gaan verhuizen. Er werd van alles in geladen en zaterdag stond er een verhuiswagen voor de deur. Dat houdt in dat we voorlopig, al weten we natuurlijk niet hoe lang, geen wc doortrek geluiden en geen gestamp boven ons horen vanaf 5:30 's morgens. We hopen natuurlijk dat het nog een tijdje rustig blijft, maar je weet maar nooit. Voorlopig genieten we er nog maar een tijdje van.

Zoals ik al schreef, was de voetbal lek. Deze moest natuurlijk vervangen worden en daarom zijn we zaterdag naar de Sports Authority gegaan. Dat is een soort Hink Sport Megazone, waar ze van alles verkopen. Van kleding en schoenen van alle merken, tot home trainers en paintball geweren. Een hele mooie bal uitgezocht voor Scott. Hij vond het in ieder geval een heel 'coole bal'. Ook nog maar even wat sportkleding voor papa en sportschoenen voor mama gehaald. En toen werd het natuurlijk etenstijd. Vlakbij de sport winkel zit Don Pablo's, een mexicaans restaurant. Daar hebben we heerlijk gegeten. Zowel Scott als Jill vonden de quesadillas erg lekker.

's Avonds was er een marathon uitzending van Desperate Housewives. Van 20:00 tot 23:00. Jullie begrijpen dat ik die avond gebruikt heb om wat vakbladen door te nemen. Deze week beginnen de nieuwe afleveringen van alle series weer, dus we kunnen er weer tegen aan ;-).

Vandaag zijn we even op de koffie geweest bij Wouter en Pauline. Zij zijn hier voor een periode van 3 jaar in verband met Wouter's werk, inkoper bij Vanderlande Industries. Vanderlande is vooral bekend van bagage afhandel systemen(banden) en hebben en aantal jaren gelden een distributie systeem gebouwd voor het laden en lossen van pakjes voor UPS. Hij vertelde dat daar nu 72 vliegtuigen tegelijkertijd pakjes kunnen laden en lossen en dat dit nu verhoogd wordt tot ruim 130 vliegtuigen. Het systeem wordt maar een paar uur per dag gebruikt. Vanderlande bouwt het logistieke systeem hiervoor. Dat vind ik toch wel behoorlijk indrukwekkend. Wouter en Pauline hebben we leren kennen via de Kletskoppenlijst. Dat is een lijst met Nederlanders die hier wonen en kinderen op de Nederlandse school hebben of zelf werkzaam zijn voor de school. Pauline heeft een paar weken geleden contact gezocht toen zij zag dat wij dichtbij bleken te wonen. En inderdaad, wij kunnen eindelijk bij iemand op de koffie zonder de auto te hoeven pakken. Behalve dan vandaag, want het regende behoorlijk.

Dit weekend hebben we het eigenlijk gewoon druk gehad. Viersprong in elkaar zetten, chatten met Nederland en mailen met deze en gene. Sabina's foto plak project begint overigens te vorderen. Er wordt drukt geplakt en geschreven. We haden 5 jaar achterstand en net toen we een jaar hadden ingelopen werd het 2007, dus weer 5 jaar achterstand. Maar het gaat de goede kant op. Gelukkig verkopen ze hier ook Henzo fotoboeken! We bestellen ze op het Internet en dan worden ze geleverd vanuit Florida.

Zo, de nieuwe aflevering van Desperate Housewives zit er weer op en ik heb het stukje klaar en staan er weer nieuwe foto's op de site.

Groeten van Bas en de rest van The Ursems!

2 comments:

Anonymous said...

Hoi allemaal, wat leuk om te lezen dat die Amerikanen gewoon op tijd naar bed gaan met oud & nieuw! Dan doen wij dat toch allemaal beter! Wij hadden het enorm gezellig bij Robin en Bianca! Iedereen had lekkere dingen gemaakt, kinderen lagen om 20.00 in bed. Daarna konden wij mooi aanzitten! Femke werd om 23.30 zelf wakker en Meike hebben we om 23.50 wakker gemaakt. Het vuurwerk vonden ze geweldig!! Om 00.30 vonden ze het mooi geweest en wilden ze naar huis. Dus wij lagen er mooi op tijd in! Dat kwam mooi uit want ik had de 31 ste natuurlijk gewerkt en het was onwijs druk geweest. En de nacht van 30 op 31 waren de meiden allebei ieder uur ( letterlijk) aan het overgeven geweest. Wat waren ze beroerd! We denken dat ze zwemwater binnen hebben gekregen, want ze hadden verder niets anders dan ons binnen gekregen of gedaan. Bart werd daarna ook nog 1 januari ziek. Wat een rotdag om je ziek te melden! Hij is de hele week thuis geweest en was onwijs beroerd. Maar laten we het positief bekijken: hij zit over 2 weken weer strak in zijn zwembroek! Daar kwam geen dieet aan te pas. Verder is het nu erg stil weer thuis: Bart te werk, Femke naar school en Meike zit op het moment op de peuterschool. Even tijd voor m'n zelf. Het waait hier vandaag enorm. Vanmorgen gingen we een stukje fietsen maar Meike vloog bijna van haar fiets af! Zaterdagmiddag om 16.30 kwamen we erachter dat we lekkage hadden. Het lekte vanuit de badkamer zo in de gang! Echt balen! Vooralsnog lijkt het mee te vallen. Straks komt er iemand de douchecabine opnieuw kitten, maar het plafond ziet er niet uit. Het geeft ook allemaal zo'n bende en eer dat je erachter bent wat het is!Nou, ik ga nog even een bakkie thee drinken en dan douchen bij m'n ouders. Jullie krijgen trouwens de hartelijke groeten van ze. Dikke kus voor allemaal, Sandra en de rest

Anonymous said...

Hoi allemaal .Wat geweldig om op deze manier op de hoogte te zijn van jullie avonturen daar.
Ik geniet er echt enorm van. Vooral van de opmerkingen van Scott, helemaal geweldig.Jullie website jomt ook over 14 dagen in de 4sprong want ik vind dat iedereen een bezoekje moet brengen aan jullie siteJongens we wensen jullie nog een hele fijne tijd daar maar we zien nu al uit naar de dag dat jullie terugkomen met jullie verhalen.Maar geniet er voorlopig nog maar lekker van want hier wordt je van het weer ook niet echt vrolijk. Volgende keer vertel ik nog wel iets over de nieuwjaarsreceptie maar het is nu bedtijd voor mij dus tot de volgende keer. Groetjes Hans en Trudie